Editorial

17/08/2015 - 18:29

Το έβλεπες; Το έλυσες ;

Α

νυπαρξία και  ανικανότητα  της Κυβέρνησης.  Δυστυχώς αυτή η  Κυβέρνηση είναι ικανή μόνο να ψηφίζει μνημόνια.  Η προκλητική αδιαφορία της Κυβέρνησης για το θέμα των μεταναστών – προσφύγων έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Η ανίκανη κυρία Τασία αφού ασχολήθηκε για με το κέντρο υποδοχής μεταναστών στην Αθήνα (κυρίως για λόγους επικοινωνιακούς καθώς αποτελεί μια ελάχιστη ανάσα στο όλο πρόβλημα) άφησε τα νησιά να βουλιάζουν στους μετανάστες – πρόσφυγες καθώς δεν υπάρχουν πλοία για τη μεταφορά τους.

Το πρόβλημα το ήξεραν.  Ήξεραν ότι μετά τον δεκαπενταύγουστο θα υπάρξει πρόβλημα. Ήξεραν ότι αμέσως μετά τη γιορτή της Παναγίας η πληρότητα των πλοίων της γραμμής αγγίζει το 100%.  Ήξεραν ότι δεν θα είναι εφικτή η μεταφορά προσφύγων με τα πλοία της γραμμής. Και τι έκαναν ; Απολύτως τίποτα!  Τίποτα μα τίποτα. Ένα έκτακτο δρομολόγιο μόνο από τη Μυτιλήνη χωρίς να δίνει λύση στο πρόβλημα.

3000 πρόσφυγες αναμένουν στο λιμάνι της  Μυτιλήνης για να βρουν το μαγικό εισιτήριο με προορισμό τον  Πειραιά. Αποτέλεσμα εντάσεις , διαπληκτισμοί, αστυνομία και λιμενικό στα όρια τους.  Αποκλειστική ευθύνη έχει η  Κυβέρνηση. Δεν θέλουμε να κάνουμε άσχημες σκέψεις ότι όλα αυτά είναι ένα είδος σχεδίου για να ξεχαστεί το μνημόνιο που ψήφισε πριν μερικές ημέρες….

Βλέποντας όσα συμβαίνουν στην Κω πραγματικά νιώθουμε ανακούφιση που η Μυτιλήνη έχει Δήμαρχο το Σπύρο Γαληνό και ομάδες εθελοντών που δίνουν έστω και προσωρινές λύσεις στο πρόβλημα των προσφύγων. Αν οι εθελοντές , αν η Δημοτική Αρχή σηκώσουν ψηλά τα χέρια τότε αλήθεια τι θα γίνει; Πόσο ακόμη να αντέξει το νησί την κρατική αδιαφορία και ανικανότητα;

Και μέσα στο γενικό χαμό είχαμε σήμερα άλλη μια σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου με θέμα της ανάγκες των μεταναστών σε φαρμακευτικό υλικό.  Μα που ζει ο κος Γιαννέλλης;  Αντί να πιέσει την Κυβέρνηση για το θέμα της μεταφοράς κάνει σα να μην συμβαίνει τίποτα;  Δεν σηκώνει το τηλέφωνο να ενημέρωση τον Υπουργό Άμυνας κ. Καμμένο μήπως και δώσει λύση;

Τέλος το πρόβλημα με τις αυξημένες ροές προσφύγων δεν είναι ούτε της Λέσβου ούτε της πατρίδας μας. Είναι πρόβλημα τουλάχιστον Ευρωπαϊκό αν όχι Παγκόσμιο. Πριν μερικές ημέρες αποφασίστηκε από την Ε.Ε. έκτακτη χρηματοδότηση για το θέμα των προσφύγων. Πραγματικά τα χρήματα που δίνουν έως το 2020 είναι ψίχουλα.  Όσο αναζητούμε λύσεις σε τοπικό και εθνικό επίπεδο το δράμα των προσφύγων θα είναι τροφή για τα ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης.  Και πάνω σε αυτό το δράμα κάποιοι χτίζουν και θα χτίσουν πολιτικές καριέρες.

 

Μοιράσου το άρθρο!