Editorial

06/07/2015 - 06:59

NAI στην ελπίδα και στην αξιοπρέπεια ψήφισε και η Λέσβος

Η

Λέσβος ψήφισε ΟΧΙ, η Ελλάδα ψήφισε ΟΧΙ. Ιστορική μέρα η 5η Ιουλίου. Όχι μόνο επειδή είναι ένα αποτέλεσμα που θα κρίνει το μέλλον αλλά είναι και η μέρα που το σάπιο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα  γίνεται παρελθόν.  Όλες αυτές τις ημέρες είχαμε νεκρανάσταση πολιτικών μορφών του χθες που μας συμβούλευαν να ψηφίσουμε ΝΑΙ. Παράλληλα είχαμε και χυδαία προσπάθεια τρομοκράτησης του ελληνικού λαού  από τους τηλεοπτικούς σταθμούς σε σημείο που ξεπερνούσε κάθε όριο.  Απροκάλυπτα, ωμά και με στημένα ρεπορτάζ. Ακόμη και την παραμονή των εκλογών συνέχιζε η τρομοκρατία παραβιάζοντας την εκλογική νομοθεσία.

Αποτέλεσμα: 61,3% ΟΧΙ με κλειστές τράπεζες και τρομοκρατία από τα ΜΜΕ. 

 

Η επόμενη μέρα δεν είναι εύκολη. Ίσως και τα επόμενα χρόνια να μην είναι εύκολα. Η Ελλάδα θα είναι ο καταλύτης αλλαγών στην Ευρώπη. Και ίσως κάποτε αυτό το ΟΧΙ γίνει ιστορικό. Το ΟΧΙ ενός λαού που άλλαξε την ιστορία. Ασφαλώς και υπάρχει και το ενδεχόμενο να αποδειχθεί αρνητικό το ΟΧΙ από την εξέλιξη των γεγονότων. Σε κάθε περίπτωση όμως το ΟΧΙ θα είναι ο αγώνας ενάντια στο φόβο και μια μεγάλη μάχη για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.

Και σε τοπικό επίπεδο είδαμε ποιοι ήταν οι εκφραστές του ΝΑΙ.  Τους έχουν ξεπεράσει (και ξεράσει) τα γεγονότα. Είδαμε  Εμπορικό Επιμελητήριο και Εμπορικό Σύλλογο Μυτιλήνης να κάνουν προπαγάνδα υπέρ του ΝΑΙ. Τους αρέσει μάλλον η αύξηση του ΦΠΑ.... θα έχει κανείς τα κότσια να παραιτηθεί;  Λεπτομέρειες....  Είδαμε  και εδώ φόβο και άρθρα για την Ευρώπη των Οικονομολόγων και όχι των λαών.  Είδαμε θλιβερούς καθηγητές του Πανεπιστήμιου Αιγαίου να αντιδρούν με χυδαιότητα μετά την επικράτηση του ΟΧΙ και να εκτοξεύουν λάσπη. Είδαμε και τη στάση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (στο κλίμα τρομοκρατίας... δεν έχουμε καύσιμα, καταστροφή τουρισμού κτλ!).

Ο καθένας μας έκανε μια επιλογή.  ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Αυτή την επιλογή θα την κουβαλάει. Από σήμερα ισχύει το «όλοι μαζί» αλλά είναι καλό που γνωριστήκαμε και ξέρουμε τώρα πλέον τι καπνό φουμάρει ο καθένας.

ΥΓ1 Εξαιρετική η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει 48ωρο  «μποϊκοτάζ» στο ΣΚΑϊ.Και να μην μείνει μόνο έκει.... καλό θα είναι σύντομα να τακτοποιήσει τους «νταβατζήδες»

ΥΓ2  Αντώνης Σαμαράς τέλος. Η έκφραση του προσώπου στις χθεσινές δηλώσεις του έλεγε πολλά... Είναι σκληρό  όχι απλά να σε διώχνει ο λαός αλλά να σε διαολοστέλνει.... Μετά από 5 μήνες το κατάλαβε.

ΥΓ3 Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα στείλει ευχαριστήριο μήνυμα στο ΣΚΑϊ.  Τόση τρομοκρατία είχε αντίθετο αποτέλεσμα. Ο ΣΚΑϊ βοήθησε πολλά άτομα  να επιλέξουν ΟΧΙ

ΥΓ4  Για το ΚΚΕ μόνο θλίψη.... κατώτερο των περιστάσεων....Όμως οι φίλοι και οι οπαδοί του ΚΚΕ σε μεγάλο βαθμό (και στη Λέσβο)  ψήφισαν δυνατά ΟΧΙ. Για αυτούς το ΟΧΙ είναι το πρώτο βήμα...

Και κάτι για εμάς στο Lesvosnews.net : Σας ευχαριστούμε που για άλλη μια εκλογική αναμέτρηση επιλέξατε Lesvosnews.net  (κλισέ φράση αλλά έχει ουσία για εμάς!)  Οι επισκέψεις σας στην ιστοσελίδα μας είναι η καλύτερη ανταμοιβή μας, εξάλλου τόσα χρόνια κρατάτε στην πρώτη θέση το Lesvosnews.net

Μοιράσου το άρθρο!