Εκπαίδευση

17/04/2021 - 11:35

5 πίνακες του Θεόφιλου έγιναν παζλ - Εξαιρετική εκπαιδευτική δράση από δύο σχολεία της πόλης μας

EKO

Στο πλαίσιο της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, το Πρότυπο ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με το 4ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης υλοποίησε την φετινή σχολική χρονιά την εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Όταν η ιστορική γνώση συναντά το εκπαιδευτικό παιχνίδι: από τον καμβά στη συναρμολόγηση των ζωγραφιών του Θεόφιλου».

Συγκεκριμένα, πέντε πίνακες του λαϊκού ζωγράφου του τόπου μας, Θεόφιλου Χατζημιχαήλ, με θέμα την Εθνική Παλιγγενεσία έγιναν παζλ προκειμένου να «μεταγγίσουν» στους μαθητές την εθνική ιστορία και την ιστορία του τόπου τους φέρνοντας το απώτερο παρελθόν της επαναστατημένης Ελλάδας στο παρόν με τρόπο βιωματικό και συνεργατικό. 

Για όλους αυτούς τους λόγους ευχαριστούμε θερμά τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κ. Παναγιώτη Τσακίρη, για την παραχώρηση της άδειας  εκμετάλλευσης φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης δέκα πινάκων του Θεόφιλου, αλλά και τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δ/θμιας Εκπαίδευσης, κ. Παναγιώτη Ζαφειρίου, για την χρηματοδότηση των δύο σχολείων,  με σκοπό την παραγωγή  εκπαιδευτικών παιχνιδιών, παζλ και καρτών μνήμης.

 

Η Διευθύντρια του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης, κ. Γεωργία Σκαλοχωρίτου

Ο Διευθυντής του 4ου Γυμνασίου, κ. Παναγιώτης Χατζηλάμπρου

Μοιράσου το άρθρο!