Εκπαίδευση

25/02/2013 - 14:52

Ασυνείδητος οδηγός θα πήγαινε μαθητές από την Άγρα Λέσβου εκδρομή με ανασφάλιστο λεωφορείο

Άγρα Lesvosnews

YP EN

yle="text-align: justify;">Ανασφάλιστο ήταν το λεωφορείο που είχε μισθωθεί για να μεταφέρει τους μαθητές του Λυκείου Άγρας σε ημερήσια εκδρομή την Παρασκευή το πρωί. Το σχολείο με τη μέθοδο των προσφορών έκλεισε σε ιδιωτική εταιρεία λεωφορείο για την εκδρομή του, ενώ ταυτόχρονα ο υπεύθυνος καθηγητής της εκδρομής με έγγραφό του ζήτησε τη συνδρομή της τροχαίας προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος στο όχημα όπως προβλέπεται από σχετική εγκύκλιο του Υπουργείο Παιδείας.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το όχημα δεν είχε ασφάλεια, βεβαιώθηκε από την τροχαία η παράβαση και δεν επετράπη στο λεωφορείο να πραγματοποιήσει την εκδρομή. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λέσβου Βασίλη Κοντάρα πριν από κάθε σχολική εκδρομή είτε πρόκειται για μικρής απόσταση είτε για μεγαλύτερη, τόσο για τα σχολεία πρωτοβάθμιας όσο και τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο υπεύθυνος της κάθε εκδρομής οφείλει να κάνει έλεγχο των πιστοποιητικών ασφαλείας του οχήματος που θα μεταφέρει τα παιδιά.

Ωστόσο, ο κύριος Κοντάρας τονίζει στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ, ότι θα πρέπει να γίνεται αναλυτικότερος έλεγχος ακόμα και για τα λεωφορεία που μεταφέρουν καθημερινά τους μαθητές στα σχολεία τους, προτείνοντας τη συγκρότηση ενός μεικτού κλιμακίου από το Δήμο, το ΚΤΕΛ και τη διεύθυνση εκπαίδευσης που σε τακτά χρονικά διαστήματα θα ελέγχει την ασφάλεια των οχημάτων.

 

πηγη: ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!