Εκπαίδευση

05/05/2022 - 17:16

Βραβείο στο μαθητή Άγγελο Τζαννή από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗΣ ΘΕΡΜΗΣ

Ζωντάνεψε την καταστροφή του Αϊβαλιού  το 1821

 Βραβείο σε μαθητή μας από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Περήφανους μας έκανε όλους σήμερα ο μαθητής μας Άγγελος Τζαννής (της Ε΄τάξης), με τη διάκριση που απέσπασε από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα το έργο του «Η καταστροφή του Αϊβαλιού το 1821» τιμήθηκε με 3ο βραβείο στην κατηγορία μαθητών 6-10 χρονών στον διαγωνισμό «Ανακαλύπτοντας την Ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης που κατοικεί κοντά μου!»

 Ειδικότερα στον διαγωνισμό αυτό οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων της χώρας καλούνταν να αποτυπώσουν σε ζωγραφικά τους έργα στιγμιότυπα από την τοπική ιστορία της περιοχής τους (συμπεριλαμβάνοντας σε αυτά τοπωνύμια, μνημεία ή χαρακτηριστικές εικόνες ).

Τα έργα θα έπρεπε να δημιουργηθούν με κολάζ, το οποίο μπορούσε να είναι επιζωγραφισμένο. Ο Άγγελος διάλεξε μια εικόνα του Αϊβαλιού από το γνωστό κόμικ του Soloup, στην οποία κόλλησε έναν σκεφτικό Αϊβαλιώτη παλικαρά (από σκίτσο του Φώτη Κόντογλου) και μια προσφυγομάνα που κρατά σκεφτική το παιδί της.

 Ύστερα επιζωγράφισε τον ουρανό και τη θάλασσα με μελανά χρώματακαι τέλος έκανε τις φλόγες και τους καπνούς της πυρκαγιάς, όπου παρέδωσαν οι Τούρκοι την ιστορική πολιτεία.

Το τιμητικό δίπλωμα συνοδευόταν από ένα ρομποτάκι, ένα λεύκωμα για το 1821, ξυλομπογιές, μια αναμνηστική ατζέντα και ένα μπρελόκ. Σαν σχολείο συγχαίρουμε τον μαθητή μας για την διάκρισή του.

Συγχαίρουμε επίσης και τους υπόλοιπους 7 μαθητές μας, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και τα έργα τους επιλέχτηκαν ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλα (πανελλαδικά) και εκτέθηκαν στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στην Αθήνα.

Είναι μεγάλη υπόθεση για ένα μικρό επαρχιακό σχολείο να έχει κατ΄ αρχήν τόσες συμμετοχές σε τέτοιες πανελλαδικές διοργανώσεις και μάλιστα να κατορθώνει να αποσπά και διακρίσεις σε αυτές .....

Διακρίθηκαν ακόμα  τα έργα των παρακάτω μαθητών μας και εκτέθηκαν στο ίδρυμα . α) Στην κατηγορία 11-14 χρονών:

  • ΜΥΡΣΙΝΗ ΚΑΡΑΔΗΜΗΤΡΑΚΗ
  • ΜΙΧΑΕΛΛΑ ΚΑΡΑΔΗΜΗΤΡΑΚΗ
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΧΑΡΙΣΗΣ
  • ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΗΜΝΙΟΣ
  • ΓΙΑΝΝΑΚΑ ΓΙΩΤΑ

β) Στην κατηγορία 6-10 χρονών:

  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΥΡΟΥ

 

Μοιράσου το άρθρο!