Εκπαίδευση

13/02/2020 - 07:45

Έριξαν μια ματιά στο μέλλον οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λ. Θερμής

Από το Δημοτικό Σχολείο Λ.Θερμής

Βουτιά στο ...μέλλον πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη 12/2/2020  οι μαθητές του  Δημοτικού Σχολείου Λουτρόπολης Θερμής με την επίσκεψή τους σε δύο εργαστήρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη.  

Στο πρώτο εργαστήριο οι μαθητές άκουσαν μια σειρά  πρωτόγνωρες πληροφορίες, όπως : Τι είναι οι 3D εκτυπωτές; Ποιά  υλικά χρησιμοποιούν;  Τι μπορεί να εκτυπώνουν;  ( από ιατρικά εξαρτήματα μέχρι ...τοίχους σπιτιών)  Στη συνέχεια παρακολούθησαν ζωντανά την εκτύπωση τρισδιάστατων αντικειμένων (αναμνηστικά μπρελόκ,που τους δόθηκαν ως δώρα) .

Στο  δεύτερο εργαστήριο είδαν πως φαίνεται η γη από τους δορυφόρους, είδαν πολλών ειδών χάρτες (π.χ. με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που λειτουργούν σε όλο τον κόσμο, επέλεξαν κάποιους και άκουσαν τι μουσική παίζανε). Πληροφορήθηκαν παράλληλα τι είναι η ψηφιακή χαρτογραφία,  πόσων ειδών χάρτες υπάρχουν σήμερα και πως  γίνεται η τρισδιάσταστη απεικόνισητων αντικείμένων.

Η ξενάγηση συνεχίστηκε στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου, όπου πληροφορήθηκαν  τι είναι  τα  μη επανδρωμένα αεροσκάφη (DRONES),  που επιτρέπεται και που απαγορεύεται να πετάνε,  πως τηλεκατευθύνονται,  ποιες είναι οι χρήσεις τους ( μπορούν να χρησιμοποιηθούν στους  αεροψεκασμούς για το δάκο), πως χρησιμοποιούνται στη χαρτογράφηση.   Η  εκπαιδευτική επίσκεψη ολοκληρώθηκε με μια συναρπαστική  βιωματική εμπειρία, όπου οι μαθητές «πέταξαν» DRONES  και τα κατηύθηναν μέσω τηλεχειριστήριου στον αέρα.  

 

Ευχαριστούμε θερμά τους  δύο καθηγητές και τους βοηθούς τους για  την θαυμάσια εμπειρία που μας πρόσφεραν καθως και την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Ιδρύματος Θ.Τζέκου  , που μας  υποδέχτηκε στο Λόφο Ξενία και  μας έκανε μια μικρή εισαγωγή για το   Πανεπιστήμιο και τις δραστηριότητές του.

Μοιράσου το άρθρο!