Εκπαίδευση

31/12/2022 - 15:59

Ευχαριστίες Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης στον Αντιδήμαρχο Στρατή Τζιμή

Σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, και πιο συγκεκριμένα αναφορικά με την τρίτη, μέσα σε λίγους μήνες, πτώση επιχρισμάτων της οροφής, κατά την οποία ευτυχώς για μια ακόμη φορά αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, ο Δήμος Μυτιλήνης ανταποκρινόμενος στην αγωνία των γονέων, μαθητών και καθηγητών της σχολικής μας κοινότητας, έπειτα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, κ. Τζιμή, προχώρησε σε καθαίρεση των επιχρισμάτων όλων των οροφών και όχι σε τοπική επισκευή, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.

Θα θέλαμε λοιπόν να ευχαριστήσουμε, αφενός τις υπηρεσίες του Δήμου για την γρήγορη ολοκλήρωση των καθαιρέσεων, αφετέρου τη Δημοτική Αρχή για την επίσημη ενημέρωση μετά το πέρας αυτών στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 30/11/2022. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ , ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Λέσβου, η Προϊσταμένη της Περιφερειακής Δ/νσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου , η Δ/ντρια του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου και στελέχη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μυτιλήνης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης όλων των ανωτέρω εμπλεκομένων φορέων με χαρά ενημερωθήκαμε από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, κ.  Κύτελλη, ότι η δημοτική αρχή:

  1. στην προσπάθεια οριστικής επίλυσης του χρόνιου προβλήματος στέγασης, έχει δρομολογήσει την απόκτηση του οικοπέδου του πρώην ΚΥΤ της Μόριας, ώστε με ταχύτατες διαδικασίες να υλοποιηθεί η ανέγερση του νέου κτιρίου του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, σύμφωνα με τις νόμιμες προδιαγραφές για ένα σύγχρονο συγκρότημα, όπως αυτές προβλέπονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.
  2. εκμεταλλευόμενη τις διακοπές των Χριστουγέννων, προκειμένου να επιλύσει προσωρινά την προβληματική λειτουργία του σχολείου μας εξαιτίας της αποδεδειγμένης ανεπάρκειας σε χώρους:
    • θα επιχειρήσει να εξασφαλίσει την παραχώρηση επιπλέον χώρων από τον ΟΑΕΔ για άμεση χρήση. Συγκεκριμένα, θα εξασφαλίσει αίθουσες σίτισης και κυλικείου, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, επαρκή χώρο για αθλοπαιδιές (γήπεδο μπάσκετ και βόλεϋ),
    • θα επιχειρήσει να εξασφαλίσει, μέσω διαπραγμάτευσης που ολοκληρώνει με τα Φιλανθρωπικά, όμορο οικόπεδο στο οποίο θα εγκαταστήσει τις ελάχιστες αναγκαίες αίθουσες ατομικών μαθημάτων και θα επεκτείνει τον περιορισμένο αύλειο χώρο.

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμαρχο Μυτιλήνης για το ενδιαφέρον που δείχνει για τα παιδιά μας και το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, ένα σχολείο που προάγει τη δημιουργική τέχνη και τον πολιτισμό και ευελπιστούμε ότι το νέο έτος η σχολική μας κοινότητα θα μπορέσει, επιτέλους, να λειτουργήσει σε συνθήκες επαρκώς ανθρώπινες.

 

Ευχόμαστε Καλές Γιορτές, με πολλή μουσική!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

 του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης

 

Μοιράσου το άρθρο!