Εκπαίδευση

04/06/2021 - 11:23

Ευρωπαϊκή διάκριση για το Λύκειο Αγιάσου – Συγχαρητήριο μήνυμα Χαρ. Αθανασίου

Σημαντική διάκριση για το Γενικό Λύκειο Αγιάσου, πέτυχαν 15 μαθητές της Α’ Λυκείου οι οποίοι βραβεύτηκαν στον 68ο ευρωπαϊκό διαγωνισμό που διοργανώθηκε από τους European Movement Germany και National Support Service for E-twinning.

Το Γενικό Λύκειο Αγιάσου  συγκαταλέγεται μεταξύ των 22 σχολείων που διακρίθηκαν στα πλαίσια του διαγωνισμού. Οι μαθητές από το Σεπτέμβριο ως το Μάιο συνεργάστηκαν με ευρωπαίους συνομηλίκους μαθητές από τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πολωνία σε έργο e-twinning με τίτλο: «Digital E.U. and you? Module 3.My media choices – my life balance».

 

To eTwinning είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τα σχολεία στην Ευρώπη να αναπτύξουν συνεργασίες κάνοντας χρήση των Τεχνολογιών της Πληροφορικής και της Επικοινωνίας ενώ τους παρέχει την κατάλληλη υποδομή.

Στόχος του προγράμματος ήταν κατά κύριο λόγο η διαμόρφωση ενεργών και υπεύθυνων ψηφιακών πολιτών και συνεκδοχικά η καλλιέργεια του ψηφιακού γραμματισμού, η διαμόρφωση δεξιοτήτων ώστε οι μαθητές να επικοινωνούν τις ιδέες τους  και την επίλυση προβλημάτων με ψηφιακά εργαλεία.

Τα παιδιά  εξασκήθηκαν στην υπεύθυνη χρήση των κοινωνικών δικτύων, τα οποία αξιοποιήθηκαν ως χώροι απόκτησης εμπειριών, ανακάλυψης ιδεών και ως όχημα της δια βίου μάθησης.

Στα σχολεία που εκπόνησαν το έργο και βραβεύτηκαν θα απονεμηθεί χρηματικό έπαθλο καθώς και αναμνηστικά στους μαθητές που συμμετείχαν. Επίσης, τα 15 παιδιά που διακρίθηκαν  έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε δύο διαδικτυακές επιμορφωτικές συναντήσεις νέων απ’ όλη την Ευρώπη, που διοργανώνονται από τον οργανισμό European Houses Bad Marienberg and Otzenhausen. Υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος ήταν η Αποστολία Μάμμα  και η  Ανδρονίκη Σαββέλη.

Ο Σύνδεσμος για τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού είναι : https://www.kmk-pad.org/index.php?id=1136.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές που κρατάνε ψηλά τη σημαία των υψηλών επιδόσεων των σχολείων μας, συνεχίζοντας τη μακρόχρονη παράδοση της δασκαλομάνας Αγιάσου στον τομέα της παιδείας και του πολιτισμού.

 

--------------

 

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Νομού Λέσβου κ. Χαράλαμπος Αθανασίου συγχαίρει τους 15 μαθητές που βραβεύτηκαν στον 68ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, που διοργανώθηκε από τους “European Movement Germany” και “National Support Service for E-twinning” με το έργο “Digital E.U. and you?” Module  3. My media choicesmy life balance”.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής σημειώνει: «Με την πολύ σημαντική διάκριση σας αυτή αποδείξατε  πως η συστηματική δουλειά και μελέτη φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσατε λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας του Covid – 19. Χαίρομαι διπλά που οι μαθητές μας είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι για  θέματα που σχετίζονται με το Ασφαλές Διαδίκτυο. Η συνεργασία σας με μαθητές από την υπόλοιπη Ευρώπη δεν δηλώνει απλά το αναπτυγμένο ομαδικό σας πνεύμα, αλλά και στην πράξη την ουσία της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης. Αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που σταθήκατε η αφορμή Λέσβος και Αγιάσος να ακουστούν σε όλη την Ευρώπη  για ακόμα μία φορά.          

Πολλά συγχαρητήρια σε σας, στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς».       

Μοιράσου το άρθρο!