Εκπαίδευση

21/06/2013 - 06:08

Γάλλοι μαθητές στο Δήμαρχο και στο αγρόκτημα της Αχλαδερής


Τον Δήμαρχο Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσο, επισκέφθηκαν την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013 το μεσημέρι, τέσσερις μαθητές του Αγροτικό Λυκείου LEGTA της Bourges Γαλλίας, το οποίο αδελφοποιήθηκε με το Κληροδότημα Απόστολου Σημαντήρη, του οποίου είναι Αντιπρόεδρος, το ΕΠΑΛ και την ΕΠΑΣ Καλλονής, σε ειδική τελετή, που πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαρτίου 2013, στο «Βιολογικό Αγρόκτημα Αχλαδερής».

Τους Γάλλους μαθητές συνόδευαν, ο κ. Πανάγος Κουφέλος, υπεύθυνος του Βιολογικού Αγροκτήματος Αχλαδερής και η κα Βασιλική Μπούρατζη, εκπαιδευτικός, που συνεργάζεται  με το Αγροτικό Λύκειο LEGTA της Bourges.
  Ο κ. Βουνάτσος αφού τους καλωσόρισε, τους έδωσε μια σειρά από αναλυτικές πληροφορίες για τα προβλήματα και τις προοπτικές ανάπτυξης του νησιού μας. Χαρακτήρισε για ακόμη μια φορά, ιδιαίτερα σημαντική την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας, ανάμεσα στο Αγροτικό Λύκειο LEGTA, στο Κληροδότημα Απόστολου Σημαντήρη, και στο ΕΠΑΛ και την ΕΠΑΣ Καλλονής, αφού έχει ως σκοπό την ανάπτυξη της γνώσης στα παραπάνω ιδρύματα, την βελτίωση των εκπαιδευτικών μεθόδων που εφαρμόζονται, την συμμετοχή στην οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική ανάπτυξη των χωρών μας, την προώθηση της αειφόρου γεωργίας και την συστηματική καλλιέργεια φιλικών σχέσεων μεταξύ τους. Τόνισε επίσης, ότι ο Δήμος Λέσβου, πιστεύει σ’ αυτές τις προσπάθειες και στο μέτρο των δυνατοτήτων του τίθεται αλληλέγγυος και τις ενισχύει.
Τέλος, ο Δήμαρχος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ένταξη ολόκληρης της Λέσβου στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO, ως επιβράβευση του πολιτισμού και των πολιτιστικών αξιών των κατοίκων της διαχρονικά και τους κάλεσε να ξαναεπισκεφθούν το νησί μας.
Οι Γάλλοι μαθητές, ευχαρίστησαν τον κ. Βουνάτσο για τη φιλοξενία και την αναλυτική ενημέρωση, ενώ ο Δήμαρχος τους έδωσε εκδόσεις που αφορούν στην ιστορία, τον πολιτισμό και τις φυσικές καλλονές της Λέσβου.

Μοιράσου το άρθρο!