Εκπαίδευση

26/06/2022 - 21:05

Γιώργος Καριοφύλλης : Έκανε το χόμπι του επάγγελμα και δεν το μετάνιωσε

Από το Δημοτικό Σχολείο Λ. Θερμής

Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα και δεν θα χρειαστεί να δουλέψεις ποτέ. Αυτή τη σοφή συμβουλή του κινέζου φιλόσοφου Κομφούκιου ακολούθησε ο Γιώργος Καριοφύλλης και δεν το μετάνιωσε. 

 Μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ασχολήθηκε με τα κτήματα του πατέρα του στο Λεπέτυμνο φέρνοντας μια καινούργια καλλιέργεια , άγνωστη στο νησί : Την αρώνια , που διώχνει από τον οργανισμό τα βαρέα μέταλλα , γι΄ αυτό και είχε τεράστια ζήτηση μετά το πυρηνικό ατύχημα στο Τσερνόμπιλ.

 Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Στο ίδιο χώρο έστησε και μια φάρμα με εξημερωμένα ζώα που ζουν ελεύθερα στο περιβάλλον και είναι επισκέψιμα από όλους.

Αγριοκάτσικα Καμερούν, άγρια πρόβατα Κύπρου (Αγρινό), ελάφια, σπάνια πουλερικά (μανδαρίνοι) , πόνυ, λαγοί, κουνέλια κ.λ.π. περιφέρονται στο χώρο, και έρχονται σε επαφή με τα παιδιά, πράγμα που βοηθά τα τελευταία στην εξοικείωση μαζί τους. 

 

Ο Γιώργος είναι επί ποδός όλο το 24ωρο. Το πρωί για ξεναγήσεις επισκεπτών και τις υπόλοιπες ώρες για τη φροντίδα των ζώων - ακόμα και γέννες έχει κάνει, όπως μας είπε. Ενδιάμεσα βρίσκει το χρόνο να κάνει τις πιο πρωτότυπες συνταγές με την αρώνια και να τις διαφημίζει σε διάφορα γαστρονομικά events. 

 

Το πώς τα προλαβαίνει όλα είναι ένα  ερώτημα, που ίσως έχει την απάντησή του στην συμβουλή του Κομφούκιου , που αναφέραμε στην αρχή:  Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα και δεν θα χρειαστεί να δουλέψεις ποτέ.

Ο Γιώργος ήρθε στο σχολείο μας στις αρχές Ιουνίου και μίλησε για τη φάρμα του. Γοήτευσε τα παιδιά και τα καθήλωσε με τις απίθανες λεπτομέρειες, που τους είπε. Γιώργο σε ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά. Να είσαι γερός να συνεχίζεις το όμορφο έργο σου ….

Μοιράσου το άρθρο!