Εκπαίδευση

26/06/2014 - 19:45

Γιορτή λήξης των απογευματινών μαθημάτων δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας στο Πλωμάρι

style="text-align: justify;"> 
Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία η γιορτή της λήξης των απογευματινών μαθημάτων δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας των παιδιών και ενηλίκων, στο Πολύκεντρο Πλωμαρίου στις 22 Ιουνίου 2014, 7.00 το απόγευμα. Οι χοροί, η μουσική, τα τραγούδια και οι ζωγραφιές παιδιών και ενηλίκων έδωσαν χαρά και ζωή στην κατάμεστη αίθουσα.
Τα μαθήματα αυτά διοργανώνονται για 3η συνεχή χρονιά με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλωμαρίου «Το Πόλιον» και με τη στήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Παιδείας &Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου, που παρείχε την όμορφη αίθουσα του Πολυκέντρου με τις υποδομές του.
Περίπου, 100 παιδιά και ενήλικες έλαβαν μέρος στη σειρά αυτή των μαθημάτων με 2 τμήματα Παραδοσιακών Χορών και δάσκαλο τον καθηγητή Σωματικής Αγωγής κ. Γιάννη Μουτζούρη, 2 τμήματα Ρυθμικής Γυμναστικής με δασκάλα την καθηγήτρια Σωματικής Αγωγής κ. Μαρία Καραμολέγκου, 1 τμήμα Ζωγραφικής και δασκάλα την κ. Ειρήνη Μιχαλέλλη, 1 τμήμα χορωδιακής διδασκαλίας και μαθήματα πιάνου με δάσκαλο το μουσικό Στέφανο Φευγαλά και τέλος 1 τμήμα μαθημάτων ξιφασκίας με δάσκαλο τον κ. Γιάννη Μυταρό. Το κόστος συμμετοχής των παιδιών στα μαθήματα αυτά ήταν σχεδόν συμβολικό και αφορούσε, κυρίως, στα έξοδα μετακίνησης των δασκάλων.
Όπως τόνισε η Πρόεδρος του Συλλόγου πέρασε η χρονιά αυτή δημιουργικά όμορφα αλλά και με μεγάλες δυσκολίες χωρίς, όμως, να σταματήσουμε τα μαθήματα γιατί θέλαμε να προσφέρουμε αυτό που έλειπε, την απογευματινή, δημιουργική και ψυχαγωγική απασχόληση παιδιών, εφήβων ακόμη και ενηλίκων. Συνέχισε λέγοντας «…σήμερα θα χαρούμε τα αποτελέσματα της προσπάθειας μαθητών, δασκάλων, γονιών και των μελών του Συλλόγου μας που σήκωσαν το βάρος διεξαγωγής των μαθημάτων όλη τη χρονιά..».
Στο τέλος και σε όλους τους μαθητές δόθηκαν καλαίσθητα, έντυπα ενθύμια παρακολούθησης των μαθημάτων και γεύτηκαν τα απογευματινά εδέσματα που ετοίμασαν οι μαμάδες των μαθητών και τα αναψυκτικά που προσέφερε ο Σύλλογος.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου επιθυμεί να συγχαρεί και να ευχαριστήσει έναν – έναν προσωπικά όλους τους δασκάλους των μαθημάτων για την προσφορά τους στα μαθήματα και για το αποτέλεσμα που είδαμε, τον Οργανισμό Πολιτισμού, Παιδείας &Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου, που παρείχαν την αίθουσα του Πολυκέντρου, τους δασκάλους των σχολείων και νηπιαγωγείων για τη διευκόλυνση επικοινωνίας με τους γονείς των παιδιών, ονομαστικά τους γονείς και όλους όσους βοήθησαν στην πρωτοβουλία αυτή. Συγκεκριμένα, την κ. Λίτσα Κοντού –Ασβεσταδέλη, την κ. Μαρία Λούπου, τους κ.κ. Μπάμπη Πετρέλη, Δημήτρη Βελούτσο, ιδιαίτερα τον κ. Σάββα Ρεβύθη στη ρύθμιση των ηχητικών.
 

Μοιράσου το άρθρο!