Εκπαίδευση

18/06/2020 - 13:31

Ίδρυση Εσπερινού ΕΠΑΛ Καλλονής

YP EN

Την ίδρυση Εσπερινού ΕΠΑΛ Καλλονής συνυπέγραψαν οι Υπουργοί Οικονομικών Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τη σχετική Απόφαση να δημοσιεύεται χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η αναγκαιότητα ίδρυσης Εσπερινού Εκπαιδευτηρίου στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, ήταν πρόταση του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δυτικής Λέσβου Απόστολου Βαρελτζή, η οποία και κατατέθηκε από τον περασμένο Νοέμβριο στο Υπουργείο Παιδείας.

Μετά από μία σειρά γραφειοκρατικών διαδικασιών και απαιτούμενων εγκρίσεων που έπρεπε να ληφθούν και αφού το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έλαβε τις σχετικές βεβαιώσεις δέσμευσης Οικονομικών από τον Δήμο, η ίδρυση του Εσπερινού ΕΠΑΛ είναι πλέον γεγονός. Και αποτελεί φυσικά μία ιδιαίτερα ευχάριστη εξέλιξη για τον Δήμο Δυτικής Λέσβου.

Το σχολείο με έδρα την Καλλονή που πρόκειται πλέον να λειτουργήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, θα έχει τους παρακάτω τομείς:

  • Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος Διοίκησης και Οικονομίας
  • Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού
  • Μηχανολογίας
  • Υγείας – Πρόνοιας- Ευεξίας

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δυτικής  Απόστολος Βαρελτζής δήλωσε:

«Η ίδρυση Εσπερινού ΕΠΑΛ στο Δήμο μας είναι μια μία ευχάριστη εξέλιξη για την Εκπαιδευτική μας κοινότητα. Η προσπάθεια για την εξασφάλισή της ξεκίνησε πριν λίγους μήνες και θέλω να εδώ να ευχαριστήσω θερμά πέραν του Δημάρχου μας Ταξιάρχη Βέρρου για την υποστήριξη, τόσο τον Διευθυντή κ. Καπιωτά της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λέσβου, την Επιτροπή Παιδείας του Δήμου μας, όσο και όλους όσοι συνεργάστηκαν για την επίτευξη του στόχου. Πλέον καλώ τους συνδημότες μας να αξιοποιήσουν την δυνατότητα που έχουμε πλέον στα όρια του Δήμου μας και τον Σεπτέμβρη να προχωρήσουν στις σχετικές τους αιτήσεις εγγραφής».

Μοιράσου το άρθρο!