Εκπαίδευση

03/08/2012 - 10:52

Κι όμως στη Λέσβο έχουμε σπουδαστικό κέντρο από Πανεπιστήμιο της Νορβηγίας

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΓΚΝΤΕΡ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ

yle="text-align: justify; ">Το Πανεπιστήμιο του Άγκντερ Νορβηγίας πραγματοποίησε και φέτος εκδήλωση γνωριμίας στο Μετόχι των Αγίων Αναργύρων, όπου στεγάζεται το Σπουδαστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου, στην οποία παρέστη και ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συνοδευόμενος από το Αντιδήμαρχο Καλλονής, Βαγγέλη Γιαβάση και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Καλλονής, Θανάση Ελευθερίου . 

«Χάρη στη γενναιοδωρία του ηγουμένου της Μονής Λειμώνος, πατρός Νικοδήμου και τη συμπαράσταση των κατοίκων της περιοχής θα έχουμε τη χαρά το 2013, να γιορτάσουμε τα 20 χρόνια λειτουργίας του Σπουδαστικού Κέντρου στο Μετόχι των Αγίων Αναργύρων», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές.
Ειδικότερα, φοιτητές και καθηγητές, κυρίως από τη Νορβηγία, έρχονται κάθε χρόνο για να πάρουν μέρος σε μαθήματα φιλοσοφίας, ηθικής, ιστορίας και θρησκειολογίας. Πολλοί από αυτούς εντυπωσιάζονται από την ιστορία και την ομορφιά του νησιού μας και επιστρέφουν για να το επισκεφθούν μαζί με τις οικογένειές τους.
Το πρόγραμμα ήταν ποικίλο. Ο Δήμαρχος παρακολούθησε τον εσπερινό, ακολούθησαν ομιλίες & χαιρετισμοί, όπου ο κ. Βουνάτσος καλωσόρισε τους Νορβηγούς φοιτητές και καθηγητές. Τόνισε ότι είναι μεγάλη τιμή για τον τόπο μας που βρίσκονται εδώ και ευχήθηκε καλή – δημιουργική διαμονή επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η συστηματική δουλειά που γίνεται στο μετόχι από το Πανεπιστήμιο του Άγκντερ αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου.
Οι Νορβηγοί ευχαρίστησαν το Δήμαρχο για την παρουσία του και όλοι μαζί παρακολούθησαν τη συναυλία «Νυχτερινό για δυο φωνές», ενώ στο δείπνο που ακολούθησε προσφέρθηκαν τοπικά παραδοσιακά φαγητά.  
 

Μοιράσου το άρθρο!