Εκπαίδευση

16/06/2021 - 06:36

Μαθητές έγιναν ….ακροβάτες , ζογκλέρ και κλόουν!

Από το Δημοτικό Σχολείο Λ. Θερμής

Μια ξεχωριστή εκπαιδευτική επίσκεψη στο Hotel Votsala Μαθητές έγιναν ….ακροβάτες , ζογκλέρ και κλόουν! 

Ακροβάτες , ζογκλέρ και κλόουν έγιναν χθες και σήμερα οι μαθητές του σχολείου μας στα πλαίσια μιας ξεχωριστής εκπαιδευτικής επίσκεψης, που πραγματοποιήσαμε. Η επίσκεψη έγινε στο ξενοδοχείο Βότσαλα στην παραλία της Θερμής Λέσβου. 

 Στο μαγευτικό αυτό τοπίο οι μαθητές μας είχαν τη χαρά να γνωρίσουν καλλιτέχνες του τσίρκου από την Γερμανία (ακροβάτες, ζογκλέρ, κλόουν), που δίνουν από το 1995 παραστάσεις σε σχολεία του Βερολίνου.

Οι καλλιτέχνες τους χώρισαν σε ομάδες και ύστερα από ένα καλό ζέσταμα, ανέλαβαν να τους δείξουν τα μυστικά της τέχνης τους. Οι μαθητές όπως ήταν φυσικό ενθουσιάστηκαν.

Ύστερα από έναν αρχικό (και δικαιολογημένο) φόβο ξεθάρρεψαν και άρχισαν να περπατούν με …. ξυλοπόδαρα, να ισορροπούν πάνω σε φουσκωμένες ….μπάλες , να χορεύουν χούλα-χουπ με στεφάνια, να κάνουν νούμερα πάνω στις δύο αιώρες που είχαν στηθεί.

 Στο τέλος της επίσκεψης τα παιδιά παρουσίασαν μια δική τους παράσταση με τα νούμερα που έμαθε η κάθε ομάδα και καταχειροκροτήθηκαν από τους συμμαθητές τους.

Η οργάνωση ήταν καταπληκτική και οι εκπαιδευτές ήταν διαρκώς πίσω από τους μαθητές για να τους ενθαρρύνουν στις προσπάθειές τους. Άψογη η φιλοξενία του ξενοδοχείου, που μας σκλάβωσε με την περιποίησή του.

Μοιράσου το άρθρο!