Εκπαίδευση

18/01/2023 - 20:42

Το πιο σημαντικό μάθημα έγινε σήμερα στο Δημοτικό Σχολείο Λ. Θερμής

Από το Δημοτικό Σχολείο Λ. Θερμής

Μάθημα: Πρώτες βοήθειες

Ένα διαφορετικό μάθημα έκαναν σήμερα οι μαθητές του σχολείου μας. Δάσκαλοί τους δυο διασώστες του «Χαμόγελου του Παιδιού», που ήρθαν στην αυλή μας με το ασθενοφόρο του και τους έμαθαν ένα σωρό χρήσιμα πράγματα.

Από το πώς να κάνουν Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)μέχρι το πώς να δίνουν το φιλί της ζωής , να εφαρμόζουν στον ασθενή Αμπού και να χρησιμοποιούν τον Αυτοματοποιημένο Εξωτερικό Απινιδωτή (ΑΕΑ).

 Η παρουσίαση είχε κι άλλα ενδιαφέροντα θέματα, όπως π.χ. πώς μεταφέρεται ένας ασθενής σε φορείο ή σε καροτσάκι και μπαίνει μέσα στο ασθενοφόρο, πάντα φορώντας ζώνη ασφαλείας. Ακολούθησε πρακτική εφαρμογή των όσων διδάχτηκαν, όπου κάποιοι μαθητές μπήκαν σε ρόλο τραυματία, ή ανέλαβαν να κάνουν ΚΑΡΠΑ σε συμμαθητές τους.

 Ήταν μια πολύ χρήσιμη παρουσίαση, που ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση στον εξοπλισμό ενός ασθενοφόρου, στα σήματα που εκπέμπει, για να του ανοίγουν δρόμο τα άλλα οχήματα, στους αριθμούς, που πρέπει να τηλεφωνούμε για να καλέσουμε το ΕΚΑΒ

Ευχαριστούμε θερμά τους δυο διασώστες Μ. Βαγγελάκη και Δ. Κοντελέ, που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να γίνουν κτήμα των μαθητών τα όσα παρουσίασαν.

Μοιράσου το άρθρο!