Εκπαίδευση

01/10/2012 - 14:04

Ψήφισμα Συλλόγου Διδασκόντων Επαγγελματικού Λυκείου Καλλονής

Ψήφισμα Συλλόγου Διδασκόντων Επαγγελματικού Λυκείου Καλλονής

Ο

Σύλλογος καθηγητών του Λυκείου μας, με ομόφωνη απόφασή του, εκφράζει την έντονη ανησυχία του γιατί, ένα μήνα από την έναρξη του σχολικού έτους, εξακολουθούν να παραμένουν άλυτα σειρά από προβλήματα, όπως:

1. Μεταφορά μαθητών.
Η απαράδεκτη καθυστέρηση στη ρύθμιση των σχετικών με τη μετακίνηση των μαθητών εκκρεμοτήτων, εγκυμονεί, εκτός των άλλων, κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών, αφού είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται με κάθε τρόπο και μέσο (π.χ  ωτοστόπ).
2. Κενά καθηγητών.
Εξακολουθούν να παραμένουν κενές  θέσεις 8 καθηγητών,  με συνέπεια την αδυναμία σύνταξης αξιοπρεπούς ωρολογίου προγράμματος.
3. Ελλείψεις βιβλίων.
Παρά περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε 48 τίτλους βιβλίων, με σημαντική επίδραση στα αδύναμα οικονομικά του Λυκείου μας (φωτοτυπίες).
Καλούμε τους αρμόδιους φορείς να επιταχύνουν τις διαδικασίες για την άμεση επίλυση των προβλημάτων αυτών. Η παράταση των εκκρεμοτήτων υπονομεύει και ακυρώνει τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται, για την ποιοτική βελτίωση των συνθηκών και της παρεχόμενης εκπαίδευσης στο  Επαγγελματικό Λύκειο Καλλονής.
 

Μοιράσου το άρθρο!