Εκπαίδευση

15/11/2022 - 17:14

Στους δρόμους πάλι το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης για το στεγαστικό (βίντεο)

Στους δρόμους έβγαλαν για ακόμα μία φορά την μαθητική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης τα στεγαστικά προβλήματα. Το σχολείο αυτή την εβδομάδα λειτουργεί με τηλε-εκπαίδευση μετά από την πτώση σοβάδων και τη διαπίστωση εκτεταμένης διάβρωσης στην οροφή του κτιρίου που εδώ και ένα χρόνο στεγάζει το Μουσικό στην Παναγιούδα. 

Μαθητές με τα μουσικά τους όργανα, καθηγητές και γονείς πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Σαπφούς και πορεία στον δήμο Μυτιλήνης.

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Στρατής Τζιμής τους ενημέρωσε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης και τη Δευτέρα τα παιδιά θα μπορέσουν να επιστρέψουν στο σχολείο. Ο Στρατής Τζιμής ενημέρωσε ακόμα για το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για το νέο Μουσικό Σχολείο ότι πρόθεση είναι να χτιστεί στο πρώην ΚΥΤ της Μόριας, όπως είναι ήδη γνωστό,  αλλά αυτό τοποθετήθηκε το λιγότερο σε τέσσερα χρόνια από σήμερα.

Γονείς και εκπαιδευτικοί αντέδρασαν στην προοπτική ότι για τα επόμενα τουλάχιστον τέσσερα χρόνια το σχολείο θα συνεχίσει να υφίσταται σε αυτό το μικρό και ακατάλληλο για αυτούς σχολείο και ζήτησαν να ανοίξει σοβαρά η συζήτηση για το στεγαστικό του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης. 

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη / ertnews.gr

 

---

Ανακοίνωση ΚΝΕ Λέσβου:

Δε θα συμβιβαστούμε να πέφτουν σοβάδες στα σχολεία μας!

Ούτε με κάθε “στραβή” να κάνουμε μάθημα μέσω webex, μάλιστα χωρίς να ξέρουμε μέχρι πότε!

Στο νησί μας, στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, στην Παναγιούδα, την Παρασκευή 11 Νοέμβρη, την ώρα που μαθητές και εκπαιδευτικός βρίσκονταν στην αίθουσα μουσικών οργάνων, έπεσαν μεγάλα κομμάτια σοβά, από την οροφή! Ευτυχώς, δεν υπήρξε τραυματισμός! Για τη συγκεκριμένη σχολική μονάδα, μάλιστα, η μετεγκατάσταση στην Παναγιούδα είναι προσωρινή λύση, υποτίθεται. Και μετά από αυτό, το μάθημα θα γίνεται με τηλεκπαίδευση μέχρι νεοτέρας!

Πρόκειται για περιστατικό που έρχεται να προστεθεί στα πολλά ανά την Ελλάδα που μαθητές και εκπαιδευτικοί βρίσκονται εκτεθειμένοι σε σχολεία χωρίς συντήρηση! «Ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα»!, βλέπουμε να σχολιάζεται σε ανάλογα περιστατικά...

Ακρίβεια, άγχος, εξετάσεις

και η καθημερινότητα στο σχολείο survivor; Ως εδώ!

Κανένας μαθητής, καμία μαθήτρια, κανείς εκπαιδευτικός, δεν πρέπει να βρίσκεται σε κίνδυνο! Να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι, και για καταστροφικά φαινόμενα, όπως ο σεισμός, και η αναγκαία συντήρηση των κτιρίων ώστε να λειτουργούν οι σχολικές μονάδες με ασφάλεια!

Δε μας αρκεί η απάντηση στα δημοτικά συμβούλια και στα υπουργεία, ότι εάν και όσο φτάνει ο προϋπολογισμός, θα καλύπτονται ανάγκες. Δε γίνεται να μας αντιμετωπίζουν ως κόστος! Δίνονται δισεκατομμύρια σε πολεμικούς εξοπλισμούς και σε επιδοτήσεις ενεργειακών ομίλων ενώ εμείς χρυσοπληρώνουμε το ρεύμα.

Μας λένε ότι μπορεί να χρειαστούμε κουβέρτες το χειμώνα,

θα μας πουν να πάρουμε και κράνη εργασίας;

Δεν αφήνουμε τις ζωές και τη μόρφωσή μας ούτε στην τύχη, ούτε στην πολιτική

που μετατρέπει τα σχολεία μας σε εξεταστικά κέντρα ακατάλληλα για τις ανάγκες μας!

 

Διεκδικούμε να μορφωνόμαστε απρόσκοπτα, σε ασφαλείς εγκαταστάσεις! Η τηλεκπαίδευση δεν είναι μαγική λύση για όλα! Να δοθούν όλα τα αναγκαία κονδύλια για συντήρηση, καθαριότητα, αναλώσιμα, θέρμανση, για να καλύπτονται όλες οι ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών!

 

Ο.Β. ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ της ΚΝΕ

 

---

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου:

 

   Συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις του Μουσικού Σχολείου

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, συμπαραστέκεται στους διδάσκοντες, μαθητές και γονείς του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης , που διεκδικούν τα αυτονόητα. Ασφαλή φοίτηση σε κατάλληλους χώρους, έχουν υποχρέωση να εξασφαλίζουν οι υπεύθυνοι του Δήμου και όχι να σπεύδουν με προχειρότητα εκ των υστέρων να επισκευάζουν ταβάνια.

Το πρόβλημα της στέγης του Μουσικού Σχολείο δεν είναι χθεσινό. 28 χρόνια ζητά στέγη το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης. Σε μία ακόμη διαμαρτυρία ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ο πρώην διευθυντής, ο Σύλλογος Διδασκόντων , η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου, αλλά και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, μαζί με τους μαθητές του σχολείου.

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Μυτιλήνης πρέπει να προχωρήσει και:

Άμεσα να αποκαταστήσει τις ζημιές και να κάνει έλεγχο του κτιρίου για την συνέχιση των μαθημάτων και

Να δώσει ένα σύντομο και ακριβές χρονοδιάγραμμα για την οριστική επίλυση του κτιριακού προβλήματος του Σχολείου.

Είναι ντροπή για τον τόπο μας, να μην ενισχύεται από την πολιτεία η λειτουργία ενός τόσο σημαντικού ιδρύματος.

Μοιράσου το άρθρο!

geotee