Εκπαίδευση

29/05/2022 - 19:18

Τα χρήματα της εκδρομής των μαθητών του Γυμνασίου Γέρας δόθηκαν στο Σύλλογο Καρκινοπαθών Λέσβου

Οι μαθητές του Γυμνασίου Γέρας μεγαλουργούν

Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, όντας ευαισθητοποιημένοι και αφουγκραζόμενοι τον ανθρώπινο πόνο θέλησαν να συνδράμουν έμπρακτα βοηθώντας συνανθρώπους τους και παραδίδοντας μαθήματα ανθρωπιάς προς όλους. Έτσι στο τέλος της σχολικής χρονιάς καθώς δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν, ως είθισται, την ολιγοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή τους στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων αποφάσισαν και διέθεσαν χρηματικό ποσό, που είχαν συγκεντρώσει από διάφορες δράσεις στο «Σύλλογο Καρκινοπαθών Λέσβου» προκειμένου να ενισχύσουν οικονομικά παιδάκια που δίνουν τη μάχη τους ενάντια στην ανίατη ασθένεια.

Ο Σύλλογος καρκινοπαθών Λέσβου ιδρύθηκε το 2009 στην Μυτιλήνη Λέσβου, με στόχο να προσφέρει συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη στους καρκινοπαθείς, τα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με τον καρκίνο.

  

Επίσης, προσέφεραν ένα μέρος από τα χρήματα τους στο Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό, «Κιβωτός του Κόσμου» στη Χίο, με τον οποίο το Γυμνάσιο Γέρας έχει ήδη από τα Χριστούγεννα προβεί σε αδελφοποίηση. .  

 

 

Επιπλέον, ακολουθώντας το παράδειγμα του Χριστού, «ο έχων δύο χιτώνας να δίνει έναν στον συνάνθρωπο του» συγκέντρωσε και πρόσφερε τρόφιμα σε οικογένειες της τοπικής κοινωνίας, που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Μάλιστα τις τελευταίες μέρες διέθεσαν ένα ποσό για να αγοράσουν κάδους απορριμμάτων για το σχολείο τους, καθώς και ένα ποσό για την αγορά χρωμάτων με τα οποία οι μαθητές φιλοτέχνησαν τους κάδους.   

Οι πρωτοβουλίες αυτές των παιδιών, που εκφράζουν πνεύμα ανιδιοτελούς φιλαλληλίας, είναι άξιες συγχαρητηρίων και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση…

Μοιράσου το άρθρο!