Εκπαίδευση

11/02/2021 - 08:40

Τα πορτοκάλια της Λ. Θερμής και οι μαθητές... σχέση από το 1930!

Η συγκομιδή των πορτοκαλιών της σχολικής μας αυλής

 Το πορτοκάλι είναι το σήμα κατατεθέν της Θερμής Λέσβου. Όλος ο κάμπος της περιοχής είναι γεμάτος πορτοκαλιές,  μαζί και η αυλή του σχολείου μας , όπου είναι φυτεμένες γύρω στις 20 πορτοκαλιές και νεραντζιές.

 Τα δέντρα αυτά φυτεύτηκαν την δεκαετία του 1930 από τον αείμνηστο Δ/ντή Στρατή Πισπίνη και οι παλιότεροι μαθητές τα πότιζαν κουβαλώντας νερό με τους κουβάδες από τη βρύση της εκκλησίας.

 Κάθε χρόνο τέτοιο καιρό οι μαθητές μαζεύουν τα εσπεριδοειδή της αυλής . Μέχρι πέρυσι τα κάναμε φρουτοσαλάτες και πορτοκαλόπιτες για το διατροφικό μας πρόγραμμα, ενώ πιο παλιά το σχολείο διοργάνωνε τη γιορτή πορτοκαλιού με πορτοκαλομαχίες και άλλα δρώμενα.

 

Φέτος που λόγω του κορωνοϊού είναι «δεμένα» τα χέρια μας, αποφασίσαμε να μαζέψουμε τα πορτοκάλια και να τα κάνουμε γλυκό, λικέρ , μαρμελάδα , αλλά και χυμό πορτοκαλιού για το καλοκαίρι.

# Όλα αυτά τα ανέλαβε η Βάσω Μαντζουράνη, παλιά μαθήτρια του σχολείου.

Την ευχαριστούμε, προκαταβολικά και ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε τα παρασκευάσματά της , που είμαστε βέβαιοι ότι θα είναι τόσο νόστιμα , όσο και το γλυκό κολοκύθι, που μας έφτιαξε πριν δύο χρόνια από τις κολοκύθες του κήπου μας

Μοιράσου το άρθρο!