Ελλάδα

03/03/2020 - 16:03

«Νοθευμένο καύσιμο αεροσκαφών στην Πολεμική Αεροπορία» - Τι απάντησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας

Δεν προέκυψαν στοιχεία ή ενδείξεις δολιοφθοράς, από την ΕΔΕ για το περιστατικό με νοθευμένα καύσιμα σε πτητικά μέσα της ΠΑ, επισήμανε ο Ν. Παναγιωτόπουλος

 Σε 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο διαπιστώθηκε ότι ανεφοδιασμός τους έγινε με ακατάλληλο καύσιμο, γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου, με θέμα «Νοθευμένο καύσιμο αεροσκαφών στην Πολεμική Αεροπορία».

   Για το περιστατικό, που έλαβε χώρα την 29η προς 30ή Ιανουαρίου 2020, διατάθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια και οι συνθήκες ανεφοδιασμού, πρόσθεσε.

   Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε στην απάντησή του ότι «από τη διερεύνηση του περιστατικού, στο πλαίσιο της ΕΔΕ, δεν προέκυψαν στοιχεία ή ενδείξεις δολιοφθοράς».  

 

   «Από το πόρισμα της διενεργηθείσας ΕΔΕ, προέκυψε ότι στα εν λόγω πτητικά μέσα πραγματοποιήθηκε τροφοδοσία καυσίμου από δεξαμενή στην οποία διαπιστώθηκε πρόβλημα του συστήματος αποστράγγισης, με αποτέλεσμα να αντληθεί και ποσότητα νερού από τη δεξαμενή», όπως διευκρίνισε, περαιτέρω.

ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Μοιράσου το άρθρο!