Ελλάδα

16/01/2021 - 12:12

«Θολώσαμε», είπαν οι δύο ανήλικοι που ξυλοκόπησαν τον σταθμάρχη του

To μεσημέρι οδηγούνται στον εισαγγελέα οι δύο ανήλικοι δράστες του άγριου ξυλοδαρμού του σταθμάρχη στο Μετρό Ομόνοιας.

Τα δύο ανήλικα αδέλφια μίλησαν στους αξιωματικούς που τους συνέλαβαν λέγοντας: «Μας είπε κάτι για το σπίτι μας και θολώσαμε. Κατεβήκαμε και τον χτυπήσαμε γιατί αφού μας έκανε παρατήρηση μετά κάτι μας είπε για το σπίτι μας και θυμώσαμε. Μετά φοβηθήκαμε και γι´ αυτό δεν πήγαμε στην αστυνομία και αρχίσαμε να κρυβόμαστε…».

Οταν οι αστυνομικοί τους ρώτησαν γιατί το έκαναν η απάντηση τους ήταν αυτή και μάλιστα περισσότερο άρχισαν να δικαιολογούνται για το φόβο τους μετά το ξυλοδαρμό, καθώς όπως έλεγαν δεν είχαν καταλάβει εκείνη τη στιγμή τι ακριβώς είχαν κάνει και μετά όταν είδαν και τα βίντεο τους κυρίευσε ο φόβος της σύλληψης.

Τα δυο ανήλικα αδέρφια αμέσως μετά τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη μπήκαν σε άλλο τρένο και κατέβηκαν στο Μοναστηράκι. Εκεί πήραν τηλέφωνο τη μητέρα τους και πήγε και τους πήρε με το αυτοκίνητο. Αφού είπαν τι έχει γίνει εκείνη ενημέρωσε ένα στενό της φίλο, τον ειδικό φρουρό που υπηρετεί στη ΔΙΑΣ και τους συμβούλευσε πως να κρύψουν τα ίχνη τους, πως να κρυφτούν και σε περίπτωση που συλληφθούν να ισχυριστούν πως ο σταθμάρχης τους προκάλεσε και ήταν βίαιος απέναντί τους και πως βρέθηκαν σε αυτοάμυνα.

Οι δυο νεαροί είναι αδέλφια ηλικίας 15 και 17 ετών και ζουν με την μητέρα τους στο Περιστέρι. Χθες το βράδυ την ώρα που επέστρεφαν στο σπίτι τους οι αστυνομικοί που λίγη ώρα πριν τους είχαν ταυτοποιήσει , τους συνέλαβαν.

Ο ρόλος τους ειδικού φρουρού

Μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει και η ανάμειξη στην υπόθεση ενός ειδικού φρουρού ο οποίος διατηρεί επαφές με την μητέρα και τα παιδιά και ήταν σύμφωνα με τη δικογραφία, αυτός που συμβούλευε τα ανήλικα για τις κρυψώνες που μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν.

Χθες το βράδυ εμφανίστηκε και στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Αθηνών για να ρωτήσει σαν να μην συμβαίνει τίποτα, το λόγο που συνελήφθησαν τα δυο αδέλφια.

Κατηγορείται για υπόθαλψη και παράβαση καθηκόντων.

Το χρονικό της επίθεσης στο Μετρό

Ήταν μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης όταν ο σταθμάρχης του Μετρό στην Ομόνοια μπήκε σε έναν από τους συρμούς στην Ανθούπολη για να φτάσει στη δουλειά του.

Μέσα στο Μετρό, είδε δυο νεαρούς να μη φορούν μάσκα, όπως ήταν υποχρεωμένοι και να έχουν τα πόδια τους πάνω στα καθίσματα.

Ο σταθμάρχης τους έκανε παρατήρηση. Τους ζήτησε να φορέσουν μάσκες και θα να κατεβάσουν τα πόδια τους από τα καθίσματα που αργότερα θα κάθονταν άλλοι επιβάτες.

Αλλά εκείνοι τον έβρισαν και τον έφτυσαν. Φοβούμενος, όπως κατέθεσε, το να ξεφύγουν τα πράγματα, ο σταθμάρχης απομακρύνθηκε. Κατέβηκε στην Ομόνοια για να πιάσει δουλειά, οι δυο νεαροί τον ακολούθησαν, ο ένας του πέταξε στο κεφάλι ένα κουτάκι από αναψυκτικό που κρατούσε στα χέρια του και με τον άνθρωπο στο πάτωμα, άρχισαν να τον χτυπούν ανελέητα.

Τον κλωτσούσαν με μανία στο κεφάλι, στα πλευρά, στα πόδια. Παντού. Η επίθεση καταγράφηκε σε βίντεο από επιβάτες του Μετρό που τους φώναζαν να σταματήσουν αλλά μάταια.  

in.gr

Μοιράσου το άρθρο!