Εργασία

21/11/2013 - 19:12

Ανησυχία για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

style="text-align: justify;">Μαύρα μαντάτα για τους σχολικούς φύλακες, οι οποίοι είχαν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης της κυβέρνησης να τους θέσει σε διαθεσιμότητα. 
Δυστυχώς, η απόφαση του προ μηνός δικαστηρίου, είναι αρνητική, γεγονός που σημαίνει ότι οι σχολικοί φύλακες θα πρέπει να απομακρυνθούν από την εργασία τους, περιμένοντας την εκδίκαση πλέον της κανονικής αγωγής το Μάρτιο. 
 
Από την άλλη πλευρά, έντονη ανησυχία επικρατεί στους κύκλους των εργαζομένων του Δήμου Λέσβου, που βλέπουν ότι είναι ορατός ο κίνδυνος μιας νέας διαθεσιμότητας κινητικότητας ή ακόμη και απολύσεων, το επόμενο διάστημα. 
Το τοπίο ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει, για το ποιοι θα βγουν σε διαθεσιμότητα και πότε ακριβώς θα γίνει αυτό, ωστόσο τα σύννεφα πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο και κανένας εργαζόμενος πλέον στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν αισθάνεται ασφάλεια. 
 
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Γιώργος Αλεξίου, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα ξαναχτυπήσει τους δήμους με οριζόντιες περικοπές εργαζομένων, αφού η περιβόητη αξιολόγηση, που όλοι ακούμε αλλά ποτέ δεν βλέπουμε, καθυστερεί αρκετά. 
«Οι ψίθυροι για νέα κινητικότητα στους δήμους το επόμενο διάστημα, πυκνώνουν, ενώ και οι ειδήσεις από τους δικαστικούς αγώνες που κάνουμε δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι σχολικοί φύλακες, που έχασαν τα ασφαλιστικά μέτρα και πλέον περιμένουμε την εκδίκαση της αγωγής, ελπίζοντας τα πράγματα να εξελιχθούν καλύτερα, αν και τα γεγονότα δείχνουν ότι ακολουθείται μία τακτική απομάκρυνσης των εργαζομένων. 
 
Σε περίπτωση που η διαθεσιμότητα χτυπήσει ξανά την πόρτα των δήμων, κάτι που οι κύκλοι των Αθηνών θεωρούν σχεδόν βέβαιο, τότε θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στο Δήμο Λέσβου που ήδη έχει ζητήσει την ενίσχυση των υπηρεσιών του και του ΝΠΔΔ με 83 τουλάχιστον υπαλλήλους, προκειμένου ν αντιμετωπιστεί ο φόρτος εργασίας. Οι πιο «επικίνδυνες» ομάδες εργαζομένων αυτή τη στιγμή, είναι όσοι είναι τοποθετημένοι στα Νομικά Πρόσωπα. 
Θεωρώ ότι θα στοχοποιηθούν κάποιες δομές όπως οι Παιδικοί Σταθμοί, με απώτερο σκοπό στο μέλλον να δοθούν στους ιδιώτες. 
Μικρότερες πιθανότητες στοχοποίησης, προς το παρόν τουλάχιστον, έχουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα κι αυτό γιατί το σύστημα δεν είναι ακόμη έτοιμο να δώσει αυτές τις υπηρεσίες στους ιδιώτες μεγαλοεργολάβους».
Τα θέματα που αφορούν στις διαθεσιμότητες, αλλά και γενικότερα την κατάσταση που επικρατεί στους δήμους, αναμένεται να συζητηθούν εκτενώς στο προσυνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα πραγματοποιηθεί 2-3 Δεκεμβρίου στην Αθήνα. 
 
πηγή: dimokratis.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!