Γεύσεις

10/05/2019 - 07:10

Πανεύκολη τάρτα σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

Νόστιμο, εύκολο και γρήγορο. Απολαύστε! Ο σεφ Στράτος Ιωσηφέλλης * κοντά μας με μια μια γλυκιά πρόταση

ΥΛΙΚΆ:

Για τη βάση της τάρτας

400 γρ. μπισκότα της αρεσκείας μας

180 γρ. βούτυρο, λιωμένο

20 γρ. Κονιάκ

 

Για την κρέμα

250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη ελαφρά

250 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο

130 γρ. Γάλα


 

Εκτέλεση :

Για τη βάση:

Στρώνω με λαδόκολλα το εσωτερικό μιας φόρμα για τάρτες, με διάμετρο 24 εκ. ή ένα ταψάκι ίδιας διαμέτρου, με αποσπώμενα τοιχώματα.

Ανακατεύω καλά τα θρυμματισμένα μπισκότα με τη λιωμένη μαργαρίνη με βούτυρο φτιάχνοντας ένα λασπώδες μείγμα. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα (ή το ταψάκι) και το απλώνω ώστε να καλύψει ομοιόμορφα τη βάση και τα τοιχώματά της. Βάζω τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να φτιάξω την κρέμα.

Για την κρέμα:

Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί . Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία , το γάλα στους 60 με 70 βαθμούς περίπου .Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και την ενσωματονουμε προσεκτικά το γάλα μέσα στη σοκολάτα σιγά σιγά και ανακατεύουμε  με ένα σύρμα χειρός. Κρυώνουμε την γκανάζ σε κρύο μπεν μαρί και αφού φτάσουμε κάτω από 40 βαθμούς , προσθέτουμε τότε την σαντιγί με μια μαρίζ .

Για την τάρτα:

Αδειάζω την κρέμα στην κρύα βάση της τάρτας και ξαναβάζω τη φόρμα στο ψυγείο για 1-1½ ώρα, μέχρι η κρέμα να σφίξει καλά.

Για να σερβίρω, σκορπίζω στην επιφάνεια της τάρτας τριμμένη ροζ  σοκολάτα  πασπαλίζω με χονδροκοπανισμένους ξηρούς καρπούς, όπως καρύδι ή φουντούκι καβουρδισμένο.

 

*O Στράτος Ιωσηφέλλης μεγάλωσε στο Μεσότοπο της  Λέσβου. Σπούδασε στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Le Monde στο Τμήμα Μαγειρικής, και μπήκε στο επάγγελμα το 2004. Έχει εργαστεί ως chef σε εστιατόρια όπως  το Bistro tier “Quartier d’Athènes” ως υπεύθυνος κουζίνας (Chef), το Bar-Restaurant « Διόσκουροι » στο με τον Chef Δημήτρη Πολίτη ως sous-chef, Υπεύθυνος Κουζίνας στο « Άνω Κάτω » στη Γλυφάδα, Διετέλεσε chef στη Μπυραρία “Beer on us” ως Υπεύθυνος Κουζίνας (Chef), διοχετεύοντας στη μαγειρική του τα χρώματα και τις μυρωδιές της μεσογειακής κουζίνας, από την οποία και εμπνέεται, με δημιουργικό οίστρο και πρωτοτυπία και έχει διδάξει μαγειρική ως Καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Δείτε το εδώ το  βιογραφικό του σεφ .

Μοιράσου το άρθρο!