Κοινωνία

28/11/2010 - 00:38

Έρχεται επιστράτευση ναυτικών αν δεν σταματήσει η απεργία

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια από τις 6 τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Νοεμβρίου έως στις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης 30 Νοεμβρίου, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, κηρύσσοντας νέα 48ωρη απεργία. Ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Ι. Διαμαντίδη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστράτευσης των απεργών, καθώς κυρίως στα λιμάνια της Κρήτης η κατάσταση είναι εκρηκτική αφού οι αγρότες ζητούν τη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Ναυτιλίας και Αλιείας "η κυβερνηση ειναι αποφασισμένη να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα που εγκυώνται τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος". Ταυτόχρονα κάλεσε τους εργαζόμενους να λύσουν την απεργία και να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, προκειμένου να υπογράψουν κιόλας τις συλλογικές συμβάσεις".

"Η κυβέρνηση δηλώνει ξεκάθαρα προς κάθε κατεύθυνση, ότι θα προστατέψει το κοινωνικό σύνολο με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα και με ουσιαστικές παρεμβάσεις, όπου απαιτούνται. Είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στον ελληνικό λαό, σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας, να πάρουμε τα μέτρα εκείνα, που εγγυώνται τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και να είστε βέβαιοι πως θα το πράξουμε", καταλήγει η ανακοίνωση του Γιάννη Διαμαντίδη.

Νωρίτερα ο κ. Διαμαντίδης είχε αποστείλει σχετικό έγγραφο στη ΠΝΟ ζητώντας να διατεθεί το απαραίτητο προσωπικό για την αντιμετώπιση εκτάκτων ή ζωτικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου κάνοντας παράλληλα έκκληση για την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Πάντως, κανονικά πραγματοποιήθηκαν οι φορτώσεις των πλοίων της γραμμής Ηράκλειο-Πειραιάς και σύμφωνα με πληροφορίες τα δρομολόγια πρόκειται να αναχωρήσουν την προγραμματισμένη ώρα.

Από την απεργία της ΠΝΟ που συνεχίζεται εδώ και μέρες έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα κυρίως για τους παραγωγούς της Κρήτης.

Η ΠΝΟ διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι εκκρεμεί η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στα ακτοπλοϊκά Επιβατηγά - Οχηματαγωγά, τα Μεσογειακά Φορτηγά και τα Ακτοπλοϊκά Φορτηγά κάτω των 500 κόρων ολικής χωρητικότητας.

enet

Μοιράσου το άρθρο!