Κοινωνία

29/11/2010 - 18:00

ΠΑΝΙΚΟΣ!!!! Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισε η ΠΝΟ!

Ταλαιπωρία χωρίς τέλος στα λιμάνια όλης της χώρας μετά τη νέα 48ωρη απεργία που αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με ψήφους 11 υπέρ και 4 κατά.

Συγκεκριμένα, η νέα απεργία θα διαρκέσει από τις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης 30/11 έως τις 6 τα ξημερώματα της Πέμπτης 2/12.

Η απεργία περιλαμβάνει τις κατηγορίες πλοίων για τις οποίες εκκρεμεί η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και είναι τα ακτοπλοϊκά επιβατηγά οχηματαγωγά, τα μεσογειακά φορτηγά και τα ακτοπλοϊκά φορτηγά κάτω των 500 κόρων ολικής χωρητικότητας.

Νωρίτερα, έγινε συνάντηση της ΠΝΟ με τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη και τον πρόεδρο της Ενωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας Α.Βεντούρη. Εκεί σύμφωνα με πληροφορίες τους προτάθηκε αύξηση 0,5% αλλά οι ναυτικοί επιμένουν σε αύξηση 2%.

Στο μεταξύ, την παρέμβαση του υπουργείου ζήτησε ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, μετά από καταγγελίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επαγγελματικών φορέων και του τοπικού Τύπου της Αίγινας, σύμφωνα με τις οποίες, ενώ υπάρχει πλοίο που έχει σύμβαση πορθμειακής γραμμής, αυτό εμποδίζεται να ταξιδέψει παρ' ότι οι ναυτικοί στις πορθμειακές γραμμές έχουν υπογράψει συλλογικές συμβάσεις και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας οι πορθμειακές γραμμές λειτουργούν κανονικά. Ζήτησε να τηρηθεί η νομιμότητα και κάλεσε ορισμένες συνδικαλιστικές παρατάξεις όπως το ΠΑΜΕ "να πάψουν, επιτέλους, να παίζουν πολιτικά παιχνίδια με την ασφάλεια και την οικονομική επιβίωση των κατοίκων της Αίγινας".
πηγη: newpos.gr

Μοιράσου το άρθρο!