Κοινωνία

09/06/2011 - 17:53

14 ημέρες χωρίς νερό η Στύψη !

Κύριε Πρόεδρε,

Κύριοι Αντιδήμαρχοι,

 

1. Συμπληρώνονται σήμερα 14 ημέρες που η Δημοτική Κοινότητα Στύψης δεν υδροδοτείται επαρκώς. Αιτία του παραπάνω προβλήματος  είναι η βλάβη που προήλθε από κεραυνό στη ΓΕΩΤΡΗΣΗ στη θέση ΑΛΥΓΑΡΙΑ   που βρίσκεται έξω από την Στύψη. Όπως πληροφορήθηκα, έχει καεί το μοτέρ της γεώτρησης. Έγινε άμεση προμήθεια του μοτέρ, αλλά  κατά την διάρκεια τοποθέτησής του, διαπιστώθηκε ότι είχε πληγεί και το καλώδιο,  με συνέπεια να υπάρξει μεγαλύτερη καθυστέρηση  της αποκατάστασης της βλάβης.

    Σημειωτέον, η Στύψη αυτή την στιγμή υδροδοτείται μόνο από μία μικρή γεώτρηση και από τρεις  πηγές που έρχονται με εξωτερικό δίκτυο  από το ΥΨΗΛΟΜΕΤΩΠΟ, το οποίο σε 3 σημεία είναι σπασμένο.

     Ακόμη στο δίκτυο αυτό υπάρχουν παλαιοί αγωγοί από μαντέμι, πλαστικό και κάποιο τμήμα του είναι από αμίαντο, με συνέπεια να χάνεται αρκετή ποσότητα νερού στα ΠΡΑΝΗ και πάνω στον επαρχιακό δρόμο ΣΤΥΨΗΣ- ΥΨΗΛΟΜΕΤΩΠΟΥ. Αυτές οι βλάβες είναι από την προηγούμενη χρονιά, χωρίς να έχει ενδιαφερθεί κανείς από την Δημοτική Αρχή Πέτρας για να αποκατασταθούν, παρά τις καθημερινές οχλήσεις του προέδρου της Κοινότητας και των κατοίκων οι οποίοι, ενώ δεν έχουν νερό να πιουν, το βλέπουν να χάνεται άσκοπα στον δρόμο.

2. Στον κεντρικό δρόμο 200 μέτρα απ' την πλατεία της Στύψης, εδώ και δύο μήνες ο κεντρικός αγωγός αποχέτευσης έχει φράξει, λύματα του χωριού βγαίνουν από τα φρεάτια και κατακλύζουν τον δρόμο και μπαίνουν μέσα στα σπίτια και στις αυλές.

   Εδώ και 15 μέρες οι κάτοικοι περιμένουν αποφρακτικό μηχάνημα για να σταματήσει επιτέλους αυτή η απαράδεκτη και επικίνδυνη, για την υγεία των κατοίκων κατάσταση.

Αξιότιμοι κύριοι,

   Όπως αντιλαμβάνεστε από τα παραπάνω, και τα δύο προβλήματα που απασχολούν την Δημοτική Κοινότητα Στύψης, χρήζουν άμεσης επίλυσης γιατί ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ και ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΕΚΕΙ.

     Παρακαλώ όπως προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να ανακουφιστούν οι συνδημότες μας.

Δημήτρης Βελούτσος Δημοτικός Σύμβουλος Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!