Κοινωνία

25/03/2012 - 19:15

25η Μαρτίου στη Μυτιλήνη:18 προσαγωγές και...ο επίσημος της παρέλασης,φωτογραφία πολλών μηνυμάτων...

Η φωτογραφία και το σχόλιο που ακολουθεί από το προφίλ  στο facebook του δημοσιογράφου Στρατή Μπαλάσκα:

"Εν κρυπτώ και παραβύστω" εκπρόσωπος της κυβέρνησης (!!!) στη σημερινή παρέλαση στη Μυτιλήνη ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης (ξανά !!!) Νικόλας Λίτινας. Συνταξιούχος του Πολεμικοπύ Ναυτικού και του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο οποίο διετέλεσε και Αντιπρύτανης, γνωστός από τις μέρες στα μέσα της δεκαετίας του 1990 όταν ξόδεψε μισό δις δραχμούλες για το πρόγραμμα "Πρόοδος' το οποίο με τρία - τέσσερα τερματικά θα έσωζε και δαύτο τον τουρισμό στο βόρειο Αιγαίο. Σαπίσαν τα τερματικά, το τελευταίο ήταν πεταμένο κάτω από τη σκάλα του Επιμελητηρίου Λέσβου μέχρι πρότινος. Τον είδα "επίσημο" σήμερα και δικαιολόγησα πολλά στο πως αντιδρούν στην εικόνα ετούτου και των παρόμοιων του, πολλοί ιδιαίτερα νέοι. Άει χάσου το λοιπόν Λίτινα που μου μαγάρισες με την παρουσία σου τη μέρα... Και πού 'σαι... Στο καλό ελπίζω για πάντα...

----------------------------

Με προσαγωγές και χωρίς επεισόδια έγινε η παρέλαση στη Μυτιλήνη Γράφει: Ηλίας Μαραβάς / ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και υπό την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στους χώρους εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στα νησιά μας. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση στο πλαίσιο του προληπτικού ελέγχου για την αποφυγή επεισοδίων έγιναν 18 προσαγωγές στη Μυτιλήνη. Όλοι οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις και αφού καταγράφηκαν τα στοιχεία τους αφέθηκαν ελεύθεροι. Δύο πορείες έγιναν μετά τη λήξη της παρέλασης στη Μυτιλήνη.Η πρώτη πραγματοποιήθηκε από τους εργαζόμενους στη Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου - Λήμνου οι οποίοι ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος και μόλις τελείωσε η παρέλαση κατευθύνθηκαν συγκεντρωμένοι προς το κτίριο της Συνεταιριστικής στην Προκυμαία. Τη δεύτερη πορεία που ξεκίνησε από το Παλαιό Λιμεναρχείο αρχικά σταμάτησαν με μπλόκο οι αστυνομικοί. Λίγη ώρα αργότερα η αστυνομία απέσυρε το μπλόκο και οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την εξέδρα των επίσημων, η οποία να σημειωθεί ότι είχε προστατευθεί με κιγκλιδώματα. Στο ύψος του Παλαιού Δημαρχείου στήθηκε νέο μπλόκο από τις αστυνομικές δυνάμεις, το οποίο αποσύρθηκε μετά την αποχώρηση των επισήμων. Η πορεία έληξε στο χώρο των επισήμων χωρίς να σημειωθούν επεισόδια. Τη στοχοποίηση των μελών του καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου τονίζοντας πως επτά άτομα που ανήκουν στην τοπική του οργάνωση προσήχθησαν και κρατήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα χωρίς να έχει γίνει καμία παράνομη πράξη και παρά το γεγονός ότι επέδειξαν τις ταυτότητες τους, όπως τους ζητήθηκε από τους αστυνομικούς. Από την Αστυνομική Διεύθυνση διευκρινίστηκε ότι η ακολουθήθηκε η σύννομη διαδικασία στο πλαίσιο των προληπτικών ελέγχων. Αναμένεται επίσημη καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου για το θέμα.

 -----------------------------

Αναλυτικά η καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ

Σήμερα, στη Μυτιλήνη, έγιναν δεκάδες αναίτιες προσαγωγές νέων. Οι προσαχθέντες ήταν στη πλειοψηφία τους μέλη και στελέχη της νεολαίας του ΣΥΝ και της ΑΡ.ΕΝ. Οδηγήθηκαν στο τμήμα για δήθεν εξακρίβωση στοιχείων, παρά το γεγονός ότι όλοι σχεδόν είχαν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα, την οποία, άλλωστε  και επέδειξαν όταν τους ζητήθηκε. Όλοι σχεδόν συνελήφθησαν έξω από τα σπίτια τους, πράγμα που σημαίνει ότι υπήρχε σχέδιο και στοχοποίησή τους εκ των προτέρων.

Το σημερινό συμβάν είναι πρωτοφανές για το νησί μας. Εγείρει σοβαρότατο θέμα δημοκρατικής τάξης για την κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Αστυνομίας

Τους προειδοποιούμε πως, όπως σε όλη την Ελλάδα έτσι και στη Λέσβο, οι ενέργειες αυτές δεν μπορούν να μας τρομοκρατήσουν. Αντίθετα τους δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο να παλεύουμε μαζί με το λαό για την ανατροπή τους.

Δεν μας τρομοκρατούν δεν μας φοβίζουν. Η πάλη του λαού θα τους ανατρέψει

                                                                        Μυτιλήνη 25/3/2012

                                                       Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

---------------------------

Δείτε και βίντεο από την παρέλαση (βίντεο:Γιώργος Παπαδόπουλος)

Μοιράσου το άρθρο!