Κοινωνία

26/09/2011 - 15:38

Έτοιμο να "εκραγεί" το Πλωμάρι

Εχθές Κυριακή 25/9/2011 πραγματοποιήθηκε η Λαϊκή Συνέλευση, η οποία είχε αποφασιστεί να γίνει μετά από αίτημα των πολιτών του Πλωμαρίου. Άλλοι λένε ότι ήταν λίγοι οι παρευρισκόμενοι, άλλοι λένε ότι ήταν περισσότεροι από ποτέ. Σε κάποια φάση της ομιλίας συνέβη και κάτι ελαφρώς κωμικοτραγικό. Δείτε παρακάτω το βίντεο.

Αρκετή ένταση υπήρξε κατά τη διάρκεια των ομιλιών και πολλές φορές πέρναγε και σε προσωπικές αντιπαραθέσεις, εσύ έκανες αυτό όχι εσύ έκανες το άλλο και άλλα τέτοια κωμικοτραγικά.

Το συγκεντρωμένο πλήθος απαιτούσε να παραιτηθούν ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου χωρίς να γίνει αυτό το αίτημα δεκτό με την δικαιολογία ότι θα μείνει το Πλωμάρι Ακέφαλο! Ήδη παρατήθηκαν οι τοπικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και ο Κυριάκος Πετρέλης ο οποίος είναι σύμβουλος στο κεντρικό συμβούλιο του Δήμου Λέσβου. Επίσης μια πολύ σημαντική είδηση που βγήκε από την χτεσινή συγκέντρωση, έχει να κάνει με την ενδεχόμενη υποβάθμιση της Εθνικής Τράπεζας Πλωμαρίου. Όπως μάθαμε ο λόγος που θα συμβεί αυτό έχει να κάνει με το ότι κανένας από τους υπαλλήλους δεν φέρετε να είναι διατεθειμένος να αναλάβει την θέση του Διευθυντή, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει το κατάστημα να υποβαθμιστεί ή ακόμα και να φύγει. Επειδή το ποτήρι ξεχείλισε, όταν ο κόσμος έμαθα για την φυγή της ΔΟΥ, ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου, κ. Κ. Μουτζούρης ενημέρωσε ότι αυτό ήταν γνωστό πριν από τις εκλογές! Πολύ σωστός στην ομιλία του ήταν και ο Άρης Αράπογλου, αναφερόμενος σε όλους αυτούς που ήταν απόντες από τον αγώνα που γινόταν πριν τις εκλογές κατά του Καλλικράτη και τις προσπάθειες που γινόντουσαν για να δημιουργηθεί Δήμος στη Νότια Λέσβο και εάν τότε ήταν παρόντες ίσως να ήταν αλλιώς τα πράγματα. Το μόνο συμπέρασμα που βγήκε είναι η σύσταση επιτροπής αγώνα, που θα απαρτίζεται από αυτοδιοικητικούς, αλλά και από ενεργούς πολίτες. Στο βίντεο θα δείτε ότι μια αυτοκινητοπομπή από έναν γάμο που γινόταν την ίδια ώρα διέκοψε προσωρινά την ομιλία. Κατά τη γνώμη μας είναι ήδη αργά. Και επειδή κάποιοι είπαν ότι μόνο όταν χάλασαν τα κανάλια ο κόσμος διαμαρτυρήθηκε έντονα, η πρόταση μας είναι μήπως να διακόψουμε ξανά εμείς τα κανάλια για να βγει ο κόσμος να διαμαρτυρηθεί. Τα υπόλειπα στο βίντεο που ακολουθεί:

[vimeo http://vimeo.com/29579066]

πηγη: plomarinews.gr

--------------------------------

ΔΗΛΩΣΗ ΣΠΥΡΟΥ ΓΑΛΗΝΟΥ

ΓΙΑ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ

 

Στην Λαϊκή Συνέλευση Πλωμαρίου, στις 25-09-2011, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας  δήλωσε, ότι οι βουλευτές του νομού προσκλήθηκαν αλλά δεν προσήλθαν.

Σε ό,τι με αφορά δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι η δήλωση του είναι ανακριβής. Καμία πρόσκληση δεν έλαβα.

Στις Λαϊκές Συνελεύσεις, όταν προσκαλούμαι παρίσταμαι, για να αποκτήσω σφαιρικότερη ενημέρωση για τα τοπικά προβλήματα, όπως έπραξα και στην πρώτη λαϊκή συνέλευση Πλωμαρίου στις 27/2/2011.

Η προσπάθεια μου να αναδείξω τα ζητήματα του νομού μας στο κοινοβούλιο και να πιέσω την κυβέρνηση για να διεκδικήσω τις λύσεις είναι γνωστή. Για την ανάδειξη των ζητημάτων του Πλωμαρίου έχω χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου που διαθέτω και είμαι αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να μην προσπαθούν κάποιοι να δημιουργήσουν ανέξοδες εντυπώσεις με ανακριβείς δηλώσεις και υπονοούμενα.

Μοιράσου το άρθρο!