Κοινωνία

22/12/2011 - 10:17

"Φιάσκο" οι διορθώσεις του Κτηματολογίου στη Λέσβο - Παρέμβαση Β. Τεντόμα

yle="text-align:justify;">Οι τεχνικοί της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ, ήλθαν, κάθισαν 5 ημέρες, υποτίθεται ότι ενημέρωσαν τους τεχνικούς υπαλλήλους του δήμου Λέσβου για τη δουλειά που θα κάνουν και έφυγαν (όχι μόνο για τις γιορτές αλλά για πάντα).

Είναι πλέον καθαρό ότι παίζεται ένα άσχημο παιχνίδι σε βάρος των χιλιάδων ιδιοκτητών ακινήτων που ταλαιπωρούνται με τα λάθη του κτηματολογίου.

Ο στόχος της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ, σε συμφωνία φυσικά με τον Αναπληρωτή υπουργό ΥΠΕΚΑ, δεν είναι η λύση του προβλήματος, αλλά το οριστικό ξεφόρτωμα της όποιας ευθύνης τους.

Έθεσαν περιορισμένα χρονικά όρια για υποβολή αιτήσεων, δεν ασχολήθηκαν καθόλου με το πώς θα ενημερωθεί και ενεργοποιηθεί ο κόσμος και άφησαν να διαχειριστούν προβλήματα, που απαιτούν εμπειρία και εξειδικευμένες γνώσεις τοπογραφίας και λογισμικού, υπάλληλοι του δήμου ελάχιστα ή καθόλου εκπαιδευμένοι.

Το αποτέλεσμα μοιραία θα είναι ο περιορισμένη προσέλευση, η ελλιπής ενημέρωση και κατατόπιση των προσερχόμενων και τελικά ο περιορισμένος αριθμός αιτήσεων.

Και αυτό τα αποτέλεσμα θα εκληφθεί και εξηγηθεί από τη ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ είτε σαν απόδειξη ότι το πρόβλημα δεν είναι εκτεταμένο είτε ότι ο κόσμος αδιαφόρησε (ήδη ο ρυθμός υποβολής ενστάσεων 10 την ημέρα στο γραφείο Μυτιλήνης επιβεβαιώνει τους φόβους μας).

Συμπέρασμα, θα μας πουν, εμείς κάναμε ό, τι περνούσε από το χέρι μας, εσείς όμως, η περιφέρεια, ο δήμος, οι πολίτες δεν βοηθήσατε. Κόψτε τώρα το λαιμό σας!!!

Αυτό όμως δε πρέπει να τους περάσει.

Καλούμε τη περιφέρεια και τον δήμο Μυτιλήνης να ξεκινήσουν άμεσα εκστρατεία ενημέρωσης του κόσμου, να λύσουν πρακτικά προβλήματα των γραφείων κτηματολογίου (εξοπλισμός, συνθήκες εργασίας, συνθήκες αναμονής πολιτών  κλπ) με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τα γραφεία από κόσμο και ενστάσεις.

Στον χάρτη της Λέσβου κάθε ένσταση για διόρθωση λάθους σημειώνεται με κόκκινη βούλα.

Ας ενδιαφερθούμε όλοι άμεσα, ας κοκκινίσει ο χάρτης για να μη τους διευκολύνουμε να «την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια».

Βασίλης Τεντόμας

Επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Βορείου Αιγαίου

«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

Μοιράσου το άρθρο!