Κοινωνία

20/07/2011 - 10:05

Η καθαριότητα του Δήμου Λέσβου σε ιδιώτες!!!!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ΟΤΑ Ν. ΛΕΣΒΟΥ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α Ν. Λέσβου σε έκτακτη συνάντηση που είχε την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011 με τον Δήμαρχο Λέσβου κ. Δημήτρη Βουνάτσο εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής, να φέρει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο,  την ανάθεση της αποκομιδής των απορριμάτων,  σε ιδιώτες με το ποσό των 3 εκατ. ευρώ.

Στην συνάντηση αναφέραμε ότι η απόφαση αυτή θα σημάνει την ιδιωτικοποίηση ενός από τα σημαντικότερα κομμάτια της δράσης της Τ.Α, της καθαριότητας, κατεύθυνση που οδηγεί σε συρρίκνωση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των παρεχομένων σήμερα υπηρεσιών από τους ΟΤΑ. Επίσης τονίσαμε ότι εκτός όλων των άλλων, η ανάθεση σε μεγάλη εταιρεία του συνόλου της αποκομιδής στην Λέσβο θα αποβεί σε βάρος του Δήμου και θα οδηγήσει στον οικονομικό μαρασμό του, θα πλήξει τους εργαζόμενους, αλλά και τους δημότες  με αυξήσεις των ανταποδοτικών τελών.

Επαναλάβαμε την πάγια θέση μας, για στελέχωση της υπηρεσίας καθαριότητας με μόνιμο και τακτικό προσωπικό και σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο της.  Ζητάμε για άλλη μία φορά από την κυβέρνηση να άρει τις απαγορεύσεις των προσλήψεων στους ΟΤΑ, ειδικά για τους τομείς της καθαριότητας, το εργατοτεχνικό προσωπικό και το προσωπικό των παιδικών σταθμών και να συνεχιστεί ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας των υπηρεσιών των ΟΤΑ.

Μοιράσου το άρθρο!