Κοινωνία

15/11/2011 - 15:35

Πολιτική κοροϊδία από την κυβέρνηση και... τέλος στις κινητοποιήσεις στο Πλωμάρι

Σύνταξη: Δήμητρα Λαχουρή & Χάρης Ζαβουδάκης   / ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

Για πολιτική κοροϊδία κάνουν λόγο οι τοπικοί φορείς του Καρλοβάσου & της Λέσβου και χαρακτηρίζουν ανακόλουθο τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών αφού όπως υποστηρίζουν στην πρόσφατη επίσκεψη τους στο γραφείο του υπήρξε η διαβεβαίωση ότι οι Δ.Ο.Υ Καρλοβάσου και Πλωμαρίου θα εξυπηρετουν κανονικά τους κατοίκους της Δυτικής Σάμου και της νότιας Λέσβου όπως γινόταν μέχρι την πρώτη Νοεμβρίου που λειτουργούσαν η Δ.Ο.Υ. στις περιοχές αυτές. Ο περιφερειακός σύμβουλος Σάμου Αλέκος Λυμπέρης ένας εκ των οποίων ήταν στην συνάντηση δήλωσε ότι «με το έγγραφό του προς την Δ.Ο.Υ Σάμου ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών δεν καλύπτει αυτά τα οποία υποσχέθηκε στο γραφείο του και αφήνει στην καλή διάθεση και στην καλή προαίρεση του εκάστοτε προϊσταμένου την εξυπηρέτηση μόνο των φυσικών προσώπων και όχι των επιτηδευματιών μιας περιοχής με μεγάλη εμπορική κίνηση».

Τι αναφέρει το σχετικό έγγραφο

Συγκεκριμένα στο έγγραφο τονίζονται τα ακόλουθα : «Σε περιπτώσεις που ορισμένα φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες και για όσα μόνο θέματα δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, παρακαλούνται οι προϊστάμενοι των Δ.Ο.Υ. υποδοχής και εφόσον η χιλιομετρική απόσταση είναι μεγάλη και επαρκεί το προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών εντός της Δ.Ο.Υ. να ορίζουν κατά περιστάσεις ένα ή δυο υπαλλήλους οι οποίοι θα παρέχουν εργασία σε χώρο που θα διατεθεί χωρίς μίσθωμα από τον οικείο Δήμο για να εξυπηρετούν το κοινό σε διάφορες συναλλαγές όπως διάθεση παραβόλων, παραλαβή κάποιων δηλώσεων που δεν μπορούν μέχρι σήμερα να υποβληθούν μηχανογραφικά, εξυπηρέτηση λειτουργίας δικαστηρίων κλπ». Επίσης στο ίδιο έγγραφο που υπογράφει ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου διευκρινίζεται με σαφήνεια ότι «άλλες υποσχέσεις για τη μη αναστολή των Δ.Ο.Υ. αυτών δεν έχουν δοθεί από κανέναν παράγοντα του Υπουργείου και ως εκ τούτου η σχετική απόφαση πρέπει να εκτελεστεί στο σύνολο της, οι δε υπάλληλοι να παρέχουν υπηρεσία στη Δ.Ο.Υ Υποδοχής».

Επανέρχεται το αίτημα για τη δημιουργία Δήμου Νότιας Λέσβου

Στη Λέσβο σε αναστολή κινητοποιήσεων βρίσκεται αυτή την εβδομάδα η συσταθείσα Επιτροπή Αγώνα η οποία πρόκειται να συνεδριάσει μέσα στο Σαββατοκύριακο προκειμένου να αποφασίσει νέο κύκλο κινητοποιήσεων αντιδρώντας αφενός στο κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. εδώ και 15 ημέρες περίπου και στο γεγονός όπως δήλωσε στην Ερα Αιγαίου ο δικηγόρος κ. Μανόλης Αρμενάκας ότι «άλλα υποσχέθηκε στη σύσκεψη ο αναπληρωτής υπουργός κ. Οικονόμου από τα οποία δεν τήρησε τίποτε, δεδομένου ότι τα γραφεία της Δ.Ο.Υ. Πλωμαρίου παραμένουν κλειστά και καμία εργασία δεν πραγματοποιήθηκε όλο αυτό το διάστημα εκεί, παρότι η υπηρεσία στεγάζεται και σε οίκημα του Δήμου.

Στη νέα Γενική Συνέλευση των κατοίκων θα αποφασίσουμε νέες μορφές κινητοποιήσεων για τη δημιουργία Νότιου Δήμου στη Λέσβο δεδομένου ότι η απόφαση περί παραίτησης των μελών του Τοπικού Συμβουλίου Πλωμαρίου και των αναπληρωτών συμβούλων όλων των συνδυασμών δεν τηρήθηκε εκ μέρους του Προέδρου και εξαιτίας του ότι ο τοπικός σύμβουλος κ. Παλαιολόγου ζήτησε για να παραιτηθεί ως προαπαιτούμενο την παραίτηση του προέδρου. Εμένα προσωπικά δεν με εκπλήσσει το έγγραφο αυτό του Υφυπουργού Οικονομικών πρόσθεσε ο κ. Αρμενάκας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι με ικανοποιεί κιόλας καθώς στη συνάντηση που είχαμε μαζί του δεν διευκρινίστηκε με σαφήνεια και επαρκώς το πλαίσιο λειτουργίας της υπηρεσίας στο Πλωμάρι. Στη συνάντηση ο κ. Οικονόμου μας είπε ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν οι υπάλληλοι και των δυο Δ.Ο.Υ. στους χώρους όπου εργάζονταν μέχρι σήμερα προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες όπως το έκαναν εδώ και τόσα χρόνια. Μας είχε τονίσει επίσης ότι οι Δ.Ο.Υ. θα καταργηθούν ενώ σε ερώτηση που έκανα για το μέχρι πότε θα λειτουργεί χρονικά αυτό το πλαίσιο η απάντηση του υπουργού ήταν «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού». Εμείς είχαμε ζητήσει να λειτουργήσει η υπηρεσία μέχρι και τον επόμενο χρόνο και να εξυπηρετεί όλους τους πολίτες και επιτηδευματίες. Μια και η εξέλιξη αυτή δεν μας ικανοποιεί κατέληξε ο κ. Αρμενάκας κυρίαρχο αίτημα ήταν και παραμένει η λειτουργία της Δ.Ο.Υ. Πλωμαρίου και θα διεκδικήσουμε την ικανοποίηση του μέσα από δυναμικότερες κινητοποιήσεις».

Μοιράσου το άρθρο!