Κοινωνία

24/01/2012 - 12:55

Συναντήσεις Αντιπροσωπείας Λήμνου για το ακτοπλοϊκό.

yle="text-align:justify;">Σήμερα στην Αθήνα ολοκληρώνεται ο κύκλος των διαβουλεύσεων με τα Κοινοβουλευτικά κόμματα για το μείζον πρόβλημα του νησιού μας, το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

         Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με την Πρόεδρο της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» κ. Ντόρα Μπακογιάννη η οποία εξεδήλωσε το ενεργό ενδιαφέρον και τη συμπαράσταση της αναθέτοντας στο Βουλευτή κ. Ηλία Κοντογιάννη τη σύνταξη επερώτησης η οποία θα αφορά στα γενικότερα προβλήματα του νησιού μας με έμφαση στο ακτοπλοϊκό.

        Η αντιπροσωπεία του Δήμου με επικεφαλή το Δήμαρχο Λήμνου κ. Αντώνη Χατζηδιαμαντή, τη συμμετοχή του Βουλευτή Λέσβου κ. Σπύρου Γαληνού και του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κ. Νάσου Γιακαλή συναντήθηκε στα γραφεία της Ν.Δ. με αντιπροσωπεία του κόμματος υπό τον κ. Λυκουρέντζο, ενώ στη συνάντηση παρευρέθηκε και εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τον αγώνα των Λημνιών, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς. Δόθηκαν οδηγίες από τον κ. Λυκουρέντζο για την υποστήριξη του αιτήματος της Λήμνου στην αυριανή διακομματική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Ναυτιλίας.

        Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ με τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του Κόμματος κ. Καρχιμάκη, καθώς και στελέχη του ΠΑΣΟΚ αρμόδια για τα ναυτιλιακά θέματα. Δόθηκαν επίσης διαβεβαιώσεις για την υποστήριξη των αιτημάτων της Λήμνου στην αυριανή διακομματική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Ναυτιλίας.

        Σήμερα Τρίτη, συνεχίζονται οι επαφές με τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα, αρχής γενομένης από τον Πρόεδρο της «Δημοκρατικής Αριστεράς» κ. Φώτη Κουβέλη, ενώ ακολουθούν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια με το Γραμματέα της Κ.Ο. του ΚΚΕ.

        Ήδη φάνηκαν τα πρώτα αποτελέσματα από την εντονότατη πίεση που ασκείται από την αντιπροσωπεία και ιδίως από το λαό της Λήμνου που συμμετέχει στις κινητοποιήσεις. Έτσι, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αναγκάστηκε να καλέσει διακομματική (τρικομματική) συνάντηση (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ), αύριο Τετάρτη στις 11:00 π.μ. στο Υπουργείο Ναυτιλίας, προκειμένου να εξεταστούν τα άμεσα και επείγοντα προβλήματα της ακτοπλοΐας με πρώτο το θέμα της Λήμνου.

        Επίσης, ήδη αποφασίστηκε να συγκληθεί στη Μυτιλήνη στις 9/2/2012 σύσκεψη για την αναμόρφωση και την επανεξέταση του συστήματος λειτουργίας των άγονων γραμμών στο Β. Αιγαίο και στις 10/2/2012 συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τον έγκαιρο αυτή τη φορά προγραμματισμό των δρομολογίων της επόμενης περιόδου, στην οποία η ΝΕΛ έχει δεσμευθεί ότι θα παρουσιάσει τα θερινά δρομολόγια.

        Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής και ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Τσανταρλιώτης θα παραμείνουν στην Αθήνα προκειμένου να συμμετέχουν στην διακομματική συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας.

        Ο Δήμαρχος Λήμνου θέλει να ευχαριστήσει όλους τους Λημνιούς που συμπαρατάσσονται στο δίκαιο αγώνα και που ανεξάρτητα από την ώρα και τις καιρικές συνθήκες συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και ενδυναμώνουν τη φωνή της Λήμνου.

        Συνεχίζουμε τον αγώνα μας δημιουργώντας ευνοϊκές προοπτικές για την επίλυση του προβλήματος που ταλανίζει χρόνια το νησί μας.    

                 

    

                                      Από το Γραφείο Τύπου Δήμου Λήμνου

Μοιράσου το άρθρο!