Κοινωνία

27/10/2011 - 16:34

Συνάντηση Περιφερειάρχη με Διοικητή του ΕΚΑΒ

Συνάντηση με τον Διοικητή του ΕΚΑΒ κ. Ιωάννη Ροτζιώκο που βρίσκεται στη Μυτιλήνη για το μείζον κτηριακό πρόβλημα του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης, είχε σήμερα 27/10 στο γραφείο του, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Αθανάσιος Γιακαλής.

 Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και η Διευθύντρια Αεοροδιακομιδών ΕΚΑΒ κ. Μαριόλα Ανέλα με τον Υπεύθυνο ΕΚΑΒ Μυτιλήνης κ. Καυλακώνης Γεώργιος.

Ο Περιφερειάρχης άκουσε τους προβληματισμούς του Διοικητή για τις υπάρχουσες συνθήκες στο χώρο όπου στεγάζεται σήμερα το ΕΚΑΒ Μυτιλήνης, αλλά και για το ζήτημα της συνεργασίας του «Βοστάνειου» Νοσοκομείου Μυτιλήνης με το ΕΚΑΒ σε ότι αφορά στις διακομιδές με ασθενοφόρο.

Η λύση που πρότεινε ο κ. Γιακαλής για να εκτονωθεί το κτηριακό πρόβλημα, είναι -σε πρώτη φάση- η παραχώρηση από μέρους της Περιφέρειας ενός container που θα χρησιμοποιηθεί από το ΕΚΑΒ ως ISO BOX, για να στεγάσει ουσιαστικά Περιφερειακό Ιατρείο στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Για την εγκατάστασή του, θα υπάρξει μάλιστα συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο για την εξεύρεση ιδανικού χώρου.

Επιπλέον η Περιφέρεια θα παραχωρήσει ένα ακόμη container που θα εγκατασταθεί στο «Βοστάνειο» Νοσοκομείο Μυτιλήνης, για να διευρύνει το διαθέσιμο χώρο στέγασης των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ.

Μοιράσου το άρθρο!