Κοινωνία

24/01/2012 - 10:04

Υποβαθμίζουν τις υγειονομικές υπηρεσίες στην Αγιάσο - Διαμαρτυρία κατοίκων

Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάσου κατά την τελευταία συνεδρίασή του στις 19-1-2012 εξέφρασε την ανησυχία και την αγανάκτησή του για τις ολοένα υποβαθμιζόμενες υγειονομικές υπηρεσίες που παρέχονται στην κωμόπολη της Αγιάσου.

Σε ένα από τα μεγαλύτερα κεφαλοχώρια της Λέσβου με περίπου 2.500 μόνιμους κατοίκους που σχεδόν διπλασιάζονται το καλοκαίρι, με μεγάλο μέρος των κατοίκων ανθρώπους τρίτης ηλικίας κυρίως ασφαλισμένους του ΟΓΑ, που βρίσκεται μακριά από το Νοσοκομείο και είναι ο μοναδικός πρώην Δήμος της νότιας Λέσβου χωρίς Κέντρο Υγείας, με το Ι.Κ.Π.Α. ΘΕΟΜΗΤΩΡ και με Κέντρο Φιλοξενίας Ανήλικων Προσφύγων, έχουμε μείνει με ένα μόνο αγροτικό γιατρό.

Όχι μόνο δεν υλοποιήθηκε η απόφαση της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου για αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου Αγιάσου σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο και για σύσταση πέντε θέσεων προσωπικού, δύο γιατρών και τριών νοσηλευτών, αλλά δεν αναπληρώθηκε ο ένας απ’ τους δυο αγροτικούς γιατρούς που έφυγε πρόσφατα κι επιπλέον ανακλήθηκε στο Βοστάνειο και η νοσηλεύτρια με απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου.

Ως εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την κατάσταση αυτή και δηλώνουμε προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ότι και οι Αγιασώτες είναι φορολογούμενοι πολίτες και δικαιούνται παροχές υγείας : απαιτούμε σε πρώτη φάση να σταλεί άμεσα και ο δεύτερος γιατρός και να τοποθετηθεί νοσηλεύτρια και εν συνεχεία να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να λειτουργήσει Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο στην Αγιάσο ώστε να έχουμε στοιχειώδεις υγειονομικές υπηρεσίες.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΣΑΜΠΛΑΚΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ

Μοιράσου το άρθρο!