Κοινωνία

22/06/2011 - 07:06

Ο Δήμος Λέσβου σε ρόλο νταβατζή!

Μέχρι σήμερα μιλούσαμε για ανικανότητα του Δήμου. Τώρα ο Δήμος Λέσβου έχει εξελιχθεί... παίζει και το ρόλο του νταβατζή.

Η ιστορία μας ξεκινάει με την προσπάθεια να γίνει μια συναυλία για να ενισχυθεί     ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων “Η Κιβωτός”. Όλοι γνωρίζουμε το έργο και το σημαντικό ρόλο που παίζει  "Η Κιβωτός".  "Η Κιβωτός" λοιπόν με τη βοήθεια φίλων και οργανωτών εκδηλώσεων κλείνει συμφωνία να έρθει ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης στη Μυτιλήνη.  (Για την εκδήλωση διαβάστε εδω.)

ΟΜΩΣ λογάριαζαν χωρίς το ξενοδόχο.... ή μάλλον καλύτερα χωρίς το νταβατζή!

Ο Δήμος Λέσβου ζήτησε προμήθεια 15%  από τα έσοδα της συναυλίας για να παραχωρήσει το Κάστρο!!!! Τι κι αν τους έλεγαν ότι η συναυλία  έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα , τι κι αν τους έλεγαν να οργανωθεί υπό την αιγίδα του Δήμου..... μάταια ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Κώστας Αστυρακάκης είχε βγάλει το κομπιουτεράκι του και έκανες πράξεις και υπολογισμούς.

Και όταν οι αντιδράσεις είχαν φουντώσει τότε ο Δήμος έδωσε  την υπόσχεση ότι θα δώσει το 15% των χρημάτων που θα πάρει  σε δράσεις του Δήμου για τα ζώα!!!! Δηλαδή ο Δήμος όχι μόνο κάνει το νταβατζή αλλά προσπαθεί να δείξει και φιλοζωική πολιτική με τη δουλειά τρίτων!!!!

Τα ευτράπελα δεν σταματάνε εδώ. Τέθηκε θέμα ποιος θα λειτουργήσει την καντίνα που βρίσκεται μέσα στο Κάστρο Μυτιλήνης. Αρχικά δόθηκε η υπόσχεση να τη λειτουργήσει  "Η Κιβωτός". Να σημειώσουμε ότι είναι σε εκκρεμότητα να βγει δημοπρασία  για τον ανάδοχο που θα λειτουργεί την καντίνα. Ξαφνικά όμως εμφανίστηκε ο πρώην ανάδοχος που τη λειτουργεί 14 χρόνια (!!!!!!)  και από το Δήμο έλαβε την υπόσχεση ότι θα τη λειτουργήσει  και πάλι αυτός...

Ενδιαφέρον έχει και η πληροφορία  ότι ο Δήμος θα παραχωρήσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ  χώρο για συναυλία λαϊκού καλλιτέχνη . Η παραχώρηση θα είναι δωρεάν διότι  η συναυλία θα είναι υπό την αιγίδα του!!!!

Με απλά λογάκια ο Δήμος Λέσβου κάνει το νταβατζή όπου μπορεί... διότι  σου λέει τι δύναμη έχει "Η Κιβωτός" .... ας πάρω τα ποσοστά μου....!!!!

Σίγουρα θα δούμε και πάλι τους Δημοτικούς Άρχοντες  να "κλαίνε" για τα αδέσποτα σκυλάκια και να μας περιγράφουν τον αγώνα που κάνουν... Τουλάχιστον οι νταβατζήδες έχουν και μια ειλικρίνεια!!!!

Μοιράσου το άρθρο!