Κοινωνία

20/11/2013 - 22:04

Ντροπή! Φόλες στην περιοχή Μαν Κάτσα στον Μανταμάδο

Τ

α δικά μας σχόλια περιττά. Δύο φωτογραφίες του "πριν" και του "μετά" λένα πολλά...

Ο λόγος στον αναγνώστη του Lesvosnews.net

Μια ιστορία σαν όλες τις άλλες...
 
Την περασμένη Κυριακή 17/11 μια παρέα 30 ατόμων συμπεριλαμβανομένων παιδιών πήγε εκδρομή στην περιοχή Μαν´ Κάτσα στον Μανταμάδο να απολαύσει το όμορφο τοπίο, τα γάργαρα νερά που κυλούσαν  από τους καταρράκτες και να κάνει τη βόλτα της στη φύση. Ανάμεσα μας και ο Jerry ο κατοικίδιος φίλος μας. Στη διαδρομή που προβάλλεται από τους ντόπιους ως τουριστική συναντήσαμε και άλλες οικογένειες και παρέες στο δρόμο. Έχουν ακόμα φροντίσει να βάλουν πινακίδες στη διαδρομή για να σου δείξουν το δρόμο μην τυχόν χαθείς ή βρεθείς κατά λάθος σε μέρη "επικίνδυνα". Όλοι περάσαμε πολύ ωραία και όλοι πήραμε το δρόμο της επιστροφής εκτός από τον Jerry. Για αυτό φρόντισαν επίσης οι ντόπιοι.
 
 Ο Jerry άφησε την τελευταία του πνοή δέκα λεπτά αργότερα στον Μανταμάδο παρά τις όποιες προσπάθειες καναμε να τον κρατησουμε στη ζωή.
Κάποιοι φρόντισαν μέσα σε τουριστικό μονοπάτι να βάλουν δηλητήριο τόσο ισχυρό που σκυλί ενός έτους, δυνατό και υγιέστατο να φύγει σε λιγότερο από ένα τέταρτο. Έτσι για άλλη μια φορά ένα κατοικίδιο σκυλί έπεσε θύμα των υπάνθρωπων που θεωρούν ότι δικαίωμα στη ζωή έχουν μόνο τα ζώα που αποφέρουν εισόδημα στον άνθρωπο. Εδώ βέβαια δεν διστάζουν να πυροβολούν ένα ψυχρώ και σε απόσταση επαφής από ανθρώπους, στα δηλητήρια δολώματα θα δίσταζαν;
 
Μοιραζόμαστε αυτή την ιστορία γιατί κάποιος πρέπει να προφυλάξει την επόμενη οικογένεια που θα θελήσει να πάει εκδρομή στην Μαν' Κάτσα και να πάρει μαζί τα παιδιά και τον σκύλο της. Μοιραζόμαστε αυτή την ιστορία γιατί η ατιμωρησία και η ανοχή πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει (τόσα παράλογα και αποτρόπαια έχουν ακουστεί για αυτή την περιοχή) και τέλος μοιραζόμαστε αυτή την ιστορία γιατί μόνο κάποιος που αγαπάει τα ζώα και τα σέβεται μπορεί να καταλάβει το κενό που αφήνει η τόσο άδικη απουσία τους.
 
Καλό ταξίδι Jerry, ευχόμαστε εκείνοι που σε πήρανε να μην γνωρίσουν ποτέ τη χαρά που έδινες σε όσους σε γνώριζαν.
 
Υ.Γ Ευχαριστούμε εκείνους στον Μανταμάδο που παραμένουν Άνθρωποι και σέβονται τη ζωή .

Μοιράσου το άρθρο!