Κοινωνία

28/11/2013 - 11:54

10 χρόνια Αδελφοποίησης: Portland – Maine και Δήμου Μυτιλήνης - Λέσβου

yle="text-align: justify;">Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, με την ευκαιρία της επετείου των 10 ετών της Αδελφοποίησης μεταξύ της πόλης του Portland – Maine και του Δήμου Μυτιλήνης - Λέσβου, έστειλε στον Δήμαρχο του Portland, κ. Michael F. Brennan, την παρακάτω επιστολή.


Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,
Σας ευχαριστώ θερμά για τους χαιρετισμούς και τις ευχές σας  που μου στείλατε με την ευκαιρία της Eπετείου των 10 ετών της Aδελφοποίησης μεταξύ της πόλης του Portland –Maine και του Δήμου Μυτιλήνης-Λέσβου.

Ο δεσμός της Aδελφοποίησης των δύο πόλεων μας είναι ισχυρός και ενεργός αυτά τα τελευταία δέκα χρόνια χάριν του ενδιαφέροντος των Δημοτικών Αρχόντων της πόλης σας και του δικού σας προσωπικά, καθώς και χάριν της ενεργού συμμετοχής και επιμονής του Ελληνικού Συλλόγου του Maine. Αξιόλογες πρωτοβουλίες αναπτύχθηκαν για την προώθηση της φιλίας μέσω της τέχνης, των πολιτιστικών ανταλλαγών και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, φέρνοντας κοντά τους πολίτες των πόλεών μας, παρά την απόσταση που μας χωρίζει.

Ο Ελληνικός Σύλλογος του Maine μου απέστειλε ευγενική πρόσκληση να συμμετάσχω στον εορτασμό της Eπετείου των 10 ετών της Aδελφοποίησης μεταξύ της πόλης του Portland –Maine και του Δήμου Μυτιλήνης-Λέσβου, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013, εορτασμό στον οποίο είσαστε επίτιμος προσκεκλημένος. Δυστυχώς, ανειλημμένες υποχρεώσεις, ανεπίδεκτες αναβολής, μου στερούν τη χαρά να γιορτάσουμε μαζί την Eπέτειο των 10 ετών της Aδελφοποίησης των δύο πόλεών μας, παρόλο που θα ήθελα τόσο πολύ να έρθω εκεί και να γνωρίσω εσάς προσωπικά, Κύριε Συνάδελφε, και τους Συνεργάτες σας.

Νιώθουμε, επίσης, την ανάγκη να είμαστε κοντά στους εκεί φίλους μας, κοντά στους Έλληνες του Maine, στους συμπατριώτες μας Μυτιληνιούς που ζουν μακριά από την Πατρίδα μας, την Ελλάδα μας, που αυτή την εποχή δοκιμάζεται σκληρά από μία πολύ επώδυνη οικονομική συγκυρία. Πάντα, όμως, στις δύσκολες εποχές η τέχνη έχει να επιδείξει αριστουργήματα, οι καλλιτέχνες διαπρέπουν, η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια είναι το ηθικό καθήκον όλων μας.

Ελπίζοντας στη συμπαράστασή σας, όποιας μορφής και δυνατότητας, προς την Πατρίδα μας, σας στέλνω τους χαιρετισμούς μου, τις θερμές μου ευχές για υγεία και ευημερία, μακροημέρευση της αδελφοποίησής μας με ακόμα περισσότερες από κοινού διοργανώσεις και καλή αντάμωση.
 Και παρακαλώ, να δεχθείτε τα μικρά αναμνηστικά μας δώρα, με όλη μας την αγάπη.
                          Με φιλικούς χαιρετισμούς
                Ο Δήμαρχος Λέσβου

                                              Δημήτριος Φωκίων Βουνάτσος

                             Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!