Κοινωνία

21/12/2020 - 19:51

100 μέντορες για την υποστήριξη ισάριθμων ασυνόδευτων ανηλίκων αναζητά η ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση

Την έναρξη υποβολής αιτήσεων για την επιλογή 100 μεντόρων, που θα αναλάβουν την υποστήριξη ισάριθμων ασυνόδευτων ανηλίκων σε όλη τη χώρα ανακοινώνει η μη κυβερνητική οργάνωση ΜΕΤΑδραση.

Η πρόσκληση γίνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος PROUD, που συντονίζει η ΜΕΤΑδραση και υλοποιείται ταυτόχρονα στην Ελλάδα, την Ολλανδία, τη Γερμανία και την Ισπανία, για την προώθηση της υποστηριζόμενης αυτόνομης διαβίωσης ως εναλλακτική μορφή φροντίδας και προστασίας ασυνόδευτων ανήλικων ηλικίας 15-18 ετών.

Στόχος είναι οι μέντορες να βοηθήσουν τα παιδιά να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν με επάρκεια όλες τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν, πριν ή και κατά τη διάρκεια της μετάβασής τους στην αυτόνομη ενήλικη ζωή, όπως η στέγαση, η εργασία, η εκπαίδευση και η οικονομική διαχείριση.

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν άτομα που είναι άνω των 25 ετών, ανεξαρτήτως εκπαιδευτικού και επαγγελματικού υπόβαθρου, έχουν εμπειρία ζωής και γνώσεις που θα ήθελαν να αξιοποιήσουν, έχουν καλή γνώση αγγλικών ή/και γαλλικών και έχουν εμπειρία σε παρόμοιες δράσεις.

Ο ελάχιστος αριθμός συναντήσεων μεταξύ μέντορα και καθοδηγούμενου είναι δώδεκα και θα υλοποιηθούν κατά την περίοδο Μαρτίου- Νοεμβρίου 2021.

Η συμμετοχή των μεντόρων είναι εθελοντική. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2021. Αιτήσεις υποβάλλονται στην ιστοσελίδα του προγράμματος https://careforminors.eu/mentors/how-to-become-a-mentor/

Μοιράσου το άρθρο!