Κοινωνία

05/05/2020 - 16:00

10.000 πολίτες εξυπηρετήθηκαν από τα Κ.Ε.Π. του Δήμου Μυτιλήνης κατά την περίοδο των περιοριστικών μέτρων

 Ξεπέρασαν στο σύνολο τούς 10.000 οι πολίτες που εξυπηρετήθηκαν από τα Κ.Ε.Π. του Δήμου Μυτιλήνης, είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία, είτε με ηλεκτρονικό τρόπο, είτε ενημερώθηκαν τηλεφωνικά ή μέσω mail, κατά την περίοδο του εγκλεισμού και της απαγόρευσης μετακίνησης λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Ειδικότερα από τις 23/3/2020 έως σήμερα, περισσότεροι από 150 πολίτες εξυπηρετούνται καθημερινά με αυτοπρόσωπη παρουσία στα Κ.Ε.Π. για επείγουσες επαγγελματικές ή οικογενειακές ανάγκες που προέκυψαν από τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού, κατόπιν ραντεβού.

Άλλοι 80 εξυπηρετούνται ημερησίως με ηλεκτρονικό τρόπο, με αίτηση στην ηλεκτρονική πύλη «ΕΡΜΗΣ» (www.ermis.gov.gr), μέσω της νέας πύλης ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης του ελληνικού Δημοσίου (www.gov.gr) ή με επικοινωνία στο e-mail των Κ.Ε.Π.

Παράλληλα, τα Κ.Ε.Π. του Δήμου Μυτιλήνης ενημερώνουν καθημερινά πάνω από 200 πολίτες τηλεφωνικά η με mail, για διάφορες διαδικασίες αρμοδιότητας Κ.Ε.Π. ή γενικότερα του δημόσιου τομέα, κατά την περίοδο του εγκλεισμού. Οι πιο συνηθισμένες ενημερώσεις αφορούν την αυτόματη ανανέωση από τον ΟΑΕΔ των καρτών ανεργίας, την χορήγηση ηλεκτρονικών παραβόλων, τη σύνδεση του ΑΦΜ με τον ΑΜΚΑ, τις αιτήσεις ΚΕΑ και επιδότησης ενοικίου, την υποβολή αίτησης ενιαίας ενίσχυσης των αγροτών και τις μεταβιβάσεις δικαιωμάτων, την παράταση ισχύος των αδειών οδήγησης που έληξαν, τις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του δημόσιου τομέα μέσω της πλατφόρμας www.gov.gr .

Υπενθυμίζουμε στους δημότες μας ότι τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου παραμένουν ανοιχτά υπηρεσιακά, με διευρυμένο ωράριο από 07:30 π.μ. έως 15:30 μ.μ. και δέχονται κατά περίπτωση κόσμο. Συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους ηλεκτρονικά, τηλεφωνικά, ταχυδρομικά και όπου είναι απαραίτητο με φυσική παρουσία ανά δέκα λεπτά της ώρας, κατόπιν τηλεφωνικής πάντα συνεννόησης.

Μοιράσου το άρθρο!