Κοινωνία

02/01/2021 - 16:08

15 φωτογραφίες από την Πρωτοχρονιάτικη Θεία Λειτουργία στη Μητρόπολη Μυτιλήνης

Κείμενο / Φωτογραφίες Ανδρόνικος Μαρδάς  

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα, σύμφωνα πάντα με τα ισχύοντα απο την πολιτεία μέτρα κατά της πανδημίας του κορονοϊού, εορτάστηκε την Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021 στην Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης η Περιτομή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας και η έναρξη του νέου πολιτειακού έτους.

Το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου Μυτιλήνης  τελέστηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεια Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ.κ. Ιακώβου μετά το πέρας της οποίας τελέσθηκε η επίσημος Δοξολογία επί τη εισόδω στο Νέο Έτος παρουσία του Δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, του εκπροσώπου του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Κουφελος, του Στρατηγου της 98 ΑΔΤΕ κ. Αναστάσιο Σπανό και εκπρόσωποι των λοιπών τοπικών αρχών του νησιού.

Στο τέλος της δοξολογίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε η Νέα χρονιά να είναι ευλογημένη απο το Θεό, ειρηνική και δημιουργική για όλους τους ανθρώπους και σύντομα να απομακρυνθούν τα μαύρα σύννεφα που σκεπάζουν την πατρίδα μας και τον κόσμο ολο.

 

Δείτε φωτογραφίες: 

 

Μοιράσου το άρθρο!