Κοινωνία

11/07/2015 - 07:33

18 Ιουλίου: εθελοντική αιμοδοσία στο Ίππειος

Γνωρίζεις, ότι για να σωθεί ένας βαριά τραυματισμένος από τροχαίο ατύχημα χρειάζονται  20, 30 ή ακόμη και 50 αιμοδότες; 

Γνωρίζεις ότι για να γίνει καρδιοχειρουργική επέμβαση χρειάζονται 10 έως 12 αιμοδότες;

Γνωρίζεις ότι την Ελλάδα κάθε χρόνο χρειαζόμαστε 600.000 μονάδες αίματος και ότι σε κάθε νοσοκομείο 2/10 ασθενείς κατά μέσο όρο χρειάζονται μετάγγιση;
Επειδή όλοι είμαστε ίσοι στην ανάγκη για αίμα σε καλούμε να λάβεις μέρος στην Εθελοντική Αιμοδοσία  
Ο όγκος αίματος που χαρίζεις είναι μόνο το 1/20 του συνολικού όγκου αίματος του οργανισμού σου, περίπου 450 ml. Η αναπλήρωση του χαμένου όγκου γίνεται σε 10 λεπτά, ενώ ο όγκος του πλάσματος αποκαθίσταται σε 12 ώρες και τα ερυθρά αιμοσφαίρια σε 30 μέρες περίπου.
Εξάλλου η αιμοδοσία είναι ωφέλιμη για τον οργανισμό σου αφού κινητοποιείται ο Μυελός των Οστών για την παραγωγή νέων κυττάρων αίματος.
Δίνοντας  1 μονάδα αίμα... 
-προσφέρεις ανεκτίμητη βοήθεια στο συνάνθρωπο σου που μπορεί να είναι και άτομο του άμεσου οικογενειακού σου περιβάλλοντος.
-δικαιούσαι αίμα σε ώρα προσωπικής ή οικογενειακής ανάγκης.
-δικαιούσαι δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις σε περίπτωση προσωπικής σου
ασθένειας.  
Επιπλέον ειδικά για τους εθελοντές αιμοδότες το Νοσοκομείο μας  πραγματοποιεί με την επίδειξη της κάρτας εθελοντή αιμοδότη δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις μία φορά το χρόνο.
Σε περιμένουμε λοιπόν συγχωριανέ από τον Ασώματο, το Ίππειος, το Κάτω Τρίτος, τα Κεραμειά, τους Λάμπου Μύλους, τη Μυχού.
το Σάββατο 18 Ιουλίου 2015 από ώρα  4:30 το απόγευμα έως 10:00 το βράδυ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Ιππείου.
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΜΑΤΟΚΡΙΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ  4:30 – 6:30 ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΤΩ ΤΡΙΤΟΥΣ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 4:30 – 6:30 ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΙΠΠΕΙΟΥ 
 

Μοιράσου το άρθρο!