Κοινωνία

18/08/2011 - 11:55

1η Γιορτή Εθελοντισμού - 27 Αυγούστου 2011 στο Πάρκο Ιππείου

Τα τελευταία χρόνια η παρουσία ομάδων ενεργών πολιτών του νησιού μας, προάγει την ιδέα της εθελοντικής προσφοράς στην κοινωνία, συμβάλλοντας έτσι στην  ευαισθητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στην προσπάθεια αντιμετώπισης κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων, αλλά και στην προσπάθεια βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής.

Η ύπαρξη 3 εθελοντικών ομάδων στην Τ.Κ. Ιππείου καταδεικνύει το γεγονός πώς στην περιοχή μας είναι αυξημένο το αίσθημα της προσφοράς μεταξύ των συμπολιτών μας όταν μάλιστα πολλές από τις δράσεις τους έχουν συμβάλει τα μέγιστα τόσο στην ανάπλαση περιοχών του χωριού μας όσο και στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των κατοίκων αυτής.

Για τους λόγους αυτούς και με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού 2011, η Τοπική Κοινότητα Ιππείου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό σύλλογο Ιππείου θα διοργανώσει μια βραδιά αφιερωμένη στους εθελοντές του τόπου μας.  Η 1η Γιορτή Εθελοντισμού θα πραγματοποιηθεί στις 27 Αυγούστου 2011 στο Πάρκο Ιππείου και θα είναι ανοιχτή προς όλους. Θα ξεκινήσει στις 18:30, όπου ομάδα εθελοντών θα φυτέψει λουλούδια περιμετρικά του χώρου του μνημείου ηρώων και στην συνέχεια, μετά τους χαιρετισμούς των επισήμων, θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις δράσεων διαφόρων εθελοντικών οργανώσεων του νησιού, τοποθετήσεις για την προσφορά του εθελοντισμού στο κοινωνικό σύνολο, ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εθελοντικών ομάδων, εκθέσεις ζωγραφικής και χειροτεχνίας με βάση τον εθελοντισμό και τέλος η βραδιά θα κλείσει μουσικά, καθώς στην συντροφιά μας θα είναι το τοπικό μουσικό συγκρότημα «Τα Φώτα Απέναντι.» Την παρουσίαση της βραδιάς θα κάνει η ραδιοφωνική παραγωγός Μαρία Λημναίου. Θα χαρούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

 

                                                                                                          Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ιππείου   ΠΡΟΚΟΠΗΣ  ΣΙΝΑΝΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!