Κοινωνία

04/11/2014 - 09:41

25 χρόνια στα λόγια «νέο εργοστάσιο» ΔΕΗ... άπειρες διακοπές ρεύματος στη Μυτιλήνη

yle="text-align: justify;">Η πρωινή διακοπή της ΔΕΗ στη Μυτιλήνη ήταν  ακόμα μια υπενθύμιση της ανικανότητας μας να λύσουμε ένα πρόβλημα που υπάρχει και μας ταλαιπωρεί εδώ και 25 χρόνια. Από τότε που τέθηκε το θέμα του εργοστασίου της ΔΕΗ, κάπου μεταξύ 1988-1990, πέρασαν κυβερνήσεις, υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι, διάφοροι άλλοι παράγοντες που με τον έναν ή άλλο τρόπο …παρενέβησαν στην υπόθεση εργοστασίου της ΔΕΗ. Αποτέλεσμα; Ένα μεγάλο μηδέν. Ένας δήμαρχος μάλιστα εκλέχθηκε με κύριο προεκλογικό μοτίβο το εργοστάσιο της ΔΕΗ. Όταν βέβαια εκλέχθηκε και αφού έκανε μια πορεία διαμαρτυρίας για την τιμή των όπλων, ακολούθησε κι αυτός την …πεπατημένη οδό!  
Ευθύνες όμως έχει και η τοπική κοινωνία που σε μια σχετικά ευνοϊκή εποχή  δεν κατάφερε να συμφωνήσει σε χώρο για τη μετακόμιση του εργοστασίου. Τώρα όπως έγιναν τα πράγματα, καινούργιο εργοστάσιο δεν θα γίνει. Άρα θα πρέπει το εργοστάσιο να εκσυγχρονιστεί και να δοθούν οι όποιες άδειες απαιτούνται προκειμένου να γίνουν οι σχετικές εργασίες. Διαφορετικά όχι μόνο θα συνεχιστούν οι διακοπές αλλά θα γίνουν και συχνότερες.
 Και μια απορία. Πριν λίγο διάστημα 3 ή 4 συνεχόμενες Κυριακές είχαμε πεντάωρες προγραμματισμένες διακοπές προκειμένου, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, τη  βελτίωση των υποδομών του ηλεκτρικού δικτύου.  Έγιναν οι απαιτούμενες βελτιώσεις, η μήπως χρειάζονται να γίνουν νέες εργασίες προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα ενόψει του επερχόμενου χειμώνα; Κατά τα φαινόμενα το μέλλον είναι ….κατάμαυρο
ΕΡΜΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!