Κοινωνία

25/03/2024 - 08:00

25η Μαρτίου: Έτσι θα γιορταστεί η εθνική επέτειος στη Μυτιλήνη - Αναλυτικά το πρόγραμμα

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

 

Παρασκευή 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

 

Τις πρωινές ώρες θα πραγματοποιηθούν ομιλίες για τη σημασία της Επετείου στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τη μέριμνα των Διευθυντών.

ΩΡΑ 11.00 : Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας από φοιτητές, μαθητές, Προσκόπους και Οδηγούς, με επικεφαλής τους καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους .

ΩΡΑ : 12.00 : Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπεία σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον τάφο του Εθνεγέρτη Μητροπολίτη Ουγγροβλαχίας Ιγνατίου που βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Αγ. Θεράποντος.

 

Δευτέρα 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

ΩΡΑ 7.30 : Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης και η Στρατιωτική Μουσική της 98 ΑΔΤΕ θα παιανίζει θούρια και εμβατήρια.

ΩΡΑ 10.30 : Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγ. Θεράποντος. Μετά το τέλος της δοξολογίας, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την κ. Αναγνωστοπούλου Μάρθα, εκπαιδευτικό του Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνης, θα κατατεθούν στεφάνια από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και το Δήμαρχο Μυτιλήνης στον τάφο του Εθνεγέρτη Μητροπολίτη Ουγγροβλαχίας Ιγνατίου που βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Αγ. Θεράποντος. 

 

ΩΡΑ 11.30 : Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους βουλευτές του Νομού Λέσβου, τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, το Δήμαρχο Μυτιλήνης , το Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου,  το Στρατιωτικό Διοικητή, τους Διοικητές Διοικήσεων των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης, εκπρόσωπο Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Λέσβου, αντιπροσωπείες των Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, εκπρόσωπο Ενώσεων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Περιφερειακό Έφορο Προσκόπων, Τοπική Έφορο του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και Πρόεδροι άλλων Συλλόγων και Σωματείων .

 

ΩΡΑ 12.00 : Θα πραγματοποιηθεί στην Προκυμαία παρέλαση Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, των μαθητών και μαθητριών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Σχολών του Ο.Α.Ε.Δ., των Προσκόπων, των Οδηγών, του Δημοτικού Κέντρου Νεότητας, των τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η έναρξη της παρέλασης θα γίνει από την 98 ΜΣΕΘ (Στρατιωτική Μουσική) , η οποία θα παιανίσει καθ’ όλη τη διάρκεια της πολιτικής και στρατιωτικής παρέλασης.

ΩΡΑ 18.15 : Υποστολή της σημαίας στο χώρο του Παλαιού Λιμεναρχείου με μέριμνα της 98 ΑΔΤΕ και με συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής.

 

Επίσης ορίζουμε :

  • Γενικό σημαιοστολισμό από την 8η πρωινή της 23ης Μαρτίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου.

·         Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., Τραπεζών καθώς και των αγκυροβολημένων στο λιμάνι της πόλης πλοίων, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου, λαμβάνοντας μέριμνα για την εξοικονόμηση ενέργειας στο πλαίσιο και της αρ. ΥΠΕΝ/ΔΕΠΕΑ/68315/502/01.07.2022 (ΦΕΚ 3424 B΄) K.Y.A., όπως ισχύει.

·         Τελετάρχες οι κ. Κων/νος Αγκοπιάν από το Δήμο Μυτιλήνης και κ. Γιαννούλα Καλογερούδη, εκπ/κος της ΔΔΕ Λέσβου με συνεργάτη τον κ. Τσολακίδη Γεώργιο Υπεύθυνο Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού της ΔΔΕ Λέσβου.

 

 Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ι. ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ

 

Μοιράσου το άρθρο!

geotee