Κοινωνία

25/08/2012 - 08:21

2η Γιορτή Εθελοντισμού και Κοινωνικής Προσφοράς

2η Γιορτή Εθελοντισμού και Κοινωνικής Προσφοράς

Μ

ια ανοιχτή γιορτή για τον Εθελοντισμό και την Κοινωνική Προσφορά, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου στο πάρκο του Ιππείου.

 

 
18:30-19:30 Ξενάγηση στο χωριό.
18:30-20:30 Παρουσιάσεις και δράσεις από τις ομάδες που συμμετέχουν.
20:30-22:00 Συζήτηση με ειδικούς προσκεκλημένους με θέμα τη συμβολή του Εθελοντισμού στην κοινωνία. 
22:00 Ζωντανή μουσική από το Αναγνωστήριο Αγιάσου
 
Διοργάνωση: Τοπική Κοινότητα Ιππείου & Επιμελητήριο Λέσβου.
Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορ. Αιγαίου και του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμου Δήμου Λέσβου

 

Η 2η Γιορτή Εθελοντισμού και Κοινωνικής Προσφοράς διοργανώνεται το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου, από την Τοπική Κοινότητα Ιππείου και το Επιμελητήριο Λέσβου. Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο του Ιππείου, θα ξεκινήσει στις 18:30 το απόγευμα και θα περιλαμβάνει την παρουσίαση από τις δράσεις εθελοντικών ομάδων και φορέων κοινωνικής προσφοράς, καθώς και συζήτηση με ειδικούς προσκεκλημένους με θέμα τη «Συμβολή του εθελοντισμού στην κοινωνία». Ομιλητές θα είναι: η Εκπρόσωπος του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, κα Ε. Κωτσίνα, η Εκπρόσωπος του εθελοντικού οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» κα Κ. Μπούρχα, η Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι προστασίας περιβάλλοντος ΕΛΙΞ Χίου» κα Γ. Αργυρούδη, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος της διεθνούς οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου» κ. Ν. Κανάκης, ο τ. Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Ν.Α. Λέσβου κ. Δ. Μαυραντώνης και ο Εκπρόσωπος Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Λέσβου κ. Ε. Καρμίρης.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί από τις 18:30 έως τις 22:00 σε ειδική αίθουσα στο Πάρκο του Ιππείου, Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργανώνουν ο Σταθμός Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ευεργέτουλα, οι οποίοι προσκαλούν όλους τους νέους αλλά και τους παλιούς Αιμοδότες, από όλους τους Συλλόγους του νησιού μας, να δώσουν αίμα (για το δικό τους Σύλλογο) και να παρευρεθούν στην 2η Γιορτή Εθελοντισμού. 

Μοιράσου το άρθρο!