Κοινωνία

31/08/2011 - 13:08

3 απόπειρες βιασμού στο κέντρο της Μυτιλήνης

Αναστάτωση και αίσθηση έχει προκαλέσει στην πόλη της Μυτιλήνης το σημερινό (31-8-2011) πρωτοσέλιδο δημοσιεύμα της εφημερίδας "ΕΜΠΡΟΣ"

Γράφει: Γιακουμή Πέλλη
Ένα νεαρό, που εδώ και λίγες ημέρες έχει αναστατώσει το κέντρο της πόλης καθώς επιτίθεται σε νεαρές γυναίκες, αναζητά η Αστυνομία. Ήδη έχουν υποβληθεί τρεις μηνύσεις από νεαρές που γλύτωσαν την τελευταία στιγμή από τα χέρια του, πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι υπάρχουν και άλλα περιστατικά, των οποίων οι πρωταγωνίστριες δεν απευθύνθηκαν στις Αρχές.Ο νεαρός «χτυπάει» συνήθως τις μεταμεσονύχτιες και πρώτες πρωινές ώρες στα σοκάκια της οδού Ερμού και συγκεκριμένα στην περιοχή γύρω από τον Άγιο Θεράποντα. Επιτίθεται σε νεαρές γυναίκες τις οποίες προσπαθεί να βιάσει. Οι περιγραφές που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία κάνουν λόγο για ένα νεαρό Έλληνα, 20 ετών περίπου, ψηλό και αδύνατο. Σύμφωνα με τις καταθέσεις που μέχρι τώρα έχουν δώσει οι γυναίκες που έχουν δεχθεί επίθεση από το νεαρό, εκείνος κινείται στα στενά της Ερμού τις βραδινές ώρες και όταν δει μια κοπέλα μόνη της, την ακολουθεί, την κυνηγά για να την πιάσει και προσπαθεί να την ακινητοποιήσει, ενώ της κλείνει με το χέρι του το στόμα. Μάλιστα μια γυναίκα δάγκωσε το χέρι του και έβαλε τις φωνές, καταφέρνοντας να γλυτώσει από τα χέρια του. Ο επίδοξος βιαστής ας σημειωθεί πως έχει φθάσει σε σημείο να επιτεθεί σε γυναίκα που περπατούσε μαζί με τη φίλη της και όταν η δεύτερη έβαλε τις φωνές, εκείνος τράπηκε σε φυγή. Εδώ και λίγες μέρες… Η «δράση» του νεαρού ξεκίνησε από τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής και μέχρι χθες έχουν καταγραφεί επισήμως τρία περιστατικά. Η Αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνες προς κάθε κατεύθυνση, ενώ με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της εκτιμάται ότι είναι ζήτημα ημερών μέχρι να συλληφθεί. Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι η Αστυνομία επεξεργάζεται εικόνες από βιντεοκάμερες ασφαλείας που υπάρχουν σε καταστήματα της περιοχής, προκειμένου να «εντοπίσει» το δράστη. Επίσης εξετάζεται ιδιαίτερα το ενδεχόμενο ο δράστης να πρόκειται για άτομο που ήρθε προσφάτως, για διακοπές ή για άλλο λόγο, στο νησί. Επιθέσεις σε γυναίκες στο κέντρο της Μυτιλήνης είχαν να συμβούν εδώ και χρόνια, από τότε που είχε κάνει το γύρο της χώρας η υπόθεση του «δράκου» της Μυτιλήνης όταν η Αστυνομία είχε συλλάβει αρχικά ένα νεαρό για απανωτά περιστατικά σε βάρος γυναικών - ο οποίος είχε μάλιστα προφυλακιστεί -, για να αποδειχθεί στη συνέχεια ότι δράστης ήταν ένας στρατιώτης ΕΠΟΠ που έχει έρθει στο νησί από άλλη περιοχή της χώρας.
up date Lesvosnews : H ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 1. Ξημερώματα της 27-08-2011, άγνωστος δράστης, κινούμενος πεζός, πλησίασε από πίσω 27χρονη νεαρή, η οποία βάδιζε στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Φάωνος στη Μυτιλήνη και προέβηκε σε ασελγείς χειρονομίες σε βάρος της. 2. Πρωινές ώρες της 28-08-2011, άγνωστος δράστης, κινούμενος πεζός, πλησίασε από πίσω 25χρονη νεαρή, η οποία βάδιζε επί της οδού Θεοφράστου στη Μυτιλήνη και προέβηκε σε ασελγείς χειρονομίες σε βάρος της. 3. Ξημερώματα της 29-08-2011, άγνωστος δράστης, κινούμενος πεζός, πλησίασε από πίσω 19χρονη νεαρή, η οποία βάδιζε επί της οδού Τυρταίου στη Μυτιλήνη και προέβηκε σε ασελγείς χειρονομίες σε βάρος της.

Μοιράσου το άρθρο!