Κοινωνία

20/11/2019 - 11:28

30 νέοι από ευρωπαϊκές χώρες στη Λέσβο για την κοινωνική οικονομία και επιχειρηματικότητα

Κοινωνική Οικονομία και Erasmus+

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα ανταλλαγής νέων "Social Economy: opportunities and challenges for youth entrepreneurship" που συντονίστηκε από την «Πολιτιστική Αναζήτηση Λέσβου -Poliana” το διάστημα 08-14/10/2019 στην Μυτιλήνη.

Η ανταλλαγή που οργανώθηκε στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, φιλοξένησε 30 νέους ηλικίας 18-30 χρονών από 6 ευρωπαϊκές χώρες, την Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Σλοβακία και την Ελλάδα, που είχαν ενδιαφέρον σχετικά με την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας, και που λόγω κοινωνικοοικονομικών και εκπαιδευτικών δυσχερειών, αδυνατούσαν να εισέλθουν στην αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα προώθησε το θέμα της καταπολέμησης της νεανικής ανεργίας και της ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας μέσω της κοινωνικής οικονομίας στις αγροτικές και ημιαστικές περιοχές, υποστηρίζοντας την ενεργή συμμετοχή των νέων της περιφέρειας, με στόχο την επίλυση κοινωνικών θεμάτων και την ανάπτυξη των κοινωνιών τους.

Η Poliana θα είναι και στο μέλλον φορέα υποδοχής και αποστολής νέων σε προγράμματα Erasmus+, και καλεί τους φίλους και τα μέλη της να ζήσουν αυτή την ευρωπαϊκή εμπειρία.

 

Μοιράσου το άρθρο!