Κοινωνία

18/10/2012 - 18:46

3,5 μήνες απλήρωτοι οι εργαζομένοι του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας!

3,5 μήνες απλήρωτοι οι εργαζομένοι του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας!

3,5 μήνες απλήρωτοι !!!

Το Δήμαρχο Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσο επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί εκπρόσωποι των απεργών εργαζομένων του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας από την ΑΜΚΕ «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ», η οποία, ως γνωστόν πραγματοποίησε τον σχετικό διαγωνισμό, και είναι ο «κύριος του έργου του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας» και έχει την ευθύνη της εποπτείας υλοποίησής του, μεγάλος αριθμός των οποίων, διαφόρων ειδικοτήτων απλά και μόνο παραχωρήθηκαν στο Δήμο Λέσβου, αλλά και σε άλλους οργανισμούς, ακόμη και Ιδιωτικού Δικαίου. Η εν λόγω επιτροπή, την οποία συνόδευε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Λέσβου, Γιώργος Αλεξίου, ανέφερε στον κ. Βουνάτσο ότι οι εργαζόμενοι στο ως άνω Πρόγραμμα είναι απλήρωτοι επί τρεισήμισι μήνες και ζήτησαν τη συμπαράσταση του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής, για να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά τους, προς πάντα αρμόδιο.


Ο Δήμαρχος, αφού τους επεσήμανε ακόμη μια φορά ότι ο Δήμος δεν εμπλέκεται πουθενά, ούτε στην πρόσληψη, ούτε στην πληρωμή τους, (πράγμα το οποίο γνώριζαν ήδη οι εργαζόμενοι), αλλά αποκλειστικά και μόνο τα συναρμόδια Υπουργεία και η «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ», προθυμοποιήθηκε αμέσως και τηλεφώνησε επί παρουσία τους στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, του οποίου το Υπουργείο είναι συναρμόδιο με άλλα Υπουργεία, υποστήριξε το δίκαιο αυτό αίτημα σθεναρά και ζήτησε την άμεση τακτοποίησή του.


Ο κ. Υπουργός στην μακρά τηλεφωνική συνομιλία του με το Δήμαρχο είπε εις επήκοον όλων, ότι μόλις τώρα πληροφορήθηκε για την ύπαρξη αυτού του προγράμματος και για τη μη πληρωμή των εργαζομένων επί τόσο διάστημα και ότι σήμερα ή το πολύ αύριο το μεσημέρι θα έχει ασφαλείς πληροφορίες από τους συναδέλφους του Υπουργούς για το πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι και θα ενημερώσει περί αυτών τον Δήμαρχο. Το ίδιο επανέλαβε και στον παριστάμενο Πρόεδρο των Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Λέσβου, κ. Αλεξίου.
Εν συνεχεία, ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από την απεργιακή επιτροπή και τον κ. Αλεξίου, απευθύνθηκε, σε σύντομο χαιρετισμό συμπαράστασης προς τους συγκεκριμένους απεργούς του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, που ήταν συγκεντρωμένοι στην είσοδο του Δημαρχείου και τους ενημέρωσε για τα διαμειφθέντα με τον κ. Αθανασίου και πρόσθεσε ότι, θα είναι μαζί τους και πάλι στις 9:00 το πρωί σε εκδήλωση αλληλεγγύης, συναντίληψης και συμπαράστασης, στο χώρο της απεργιακής συγκέντρωσης τους στο Δημαρχείο, στο Πάρκινγκ Μυτιλήνης.

Μοιράσου το άρθρο!