Κοινωνία

21/05/2015 - 14:27

38 μονάδες ζωής από τους μαθητές του ΟΑΕΔ Μυτιλήνης

Σ

το πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για πληροφόρηση και διεύρυνση της εθελοντικής αιμοδοσίας και σε νέες κοινωνικές ομάδες και φορείς, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Μυτιλήνης, πραγματοποίησε με επιτυχία ανάλογη δράση στη Σχολή Μαθητείας του ΟΑΕΔ στην Παναγιούδα.

Στον θετικότατο απολογισμό της αιμοδοσίας, καταγράφονται αφ’ ενός η συγκέντρωση 38 μονάδων αίματος, και αφ’ ετέρου η εγγραφή 18 νέων μελών – στην πλειοψηφία τους νεαρής ηλικίας σπουδαστές της Σχολής – στο Σύλλογο.

Η αιμοδοσία διεξήχθη απογευματινές ώρες στα τέλη Απριλίου, με τη συνδρομή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, που διάθεσε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και υλικά. Είχε δε ιδιαίτερα σημαντική προσέλευση αφού συνολικά προσήλθαν 54 εθελοντές για να αιμοδοτήσουν. Οι 16 εξ αυτών κρίθηκε πως στη συγκεκριμένη χρονική φάση, για διάφορους λόγους (χαμηλή πίεση, χαμηλός αιματοκρίτης, αϋπνία, κούραση, κλπ.) θα ήταν καλό να μην δώσουν αίμα.

Γενικότερα κατά την τετράωρης διάρκειας εθελοντική αιμοδοσία στον ΟΑΕΔ Παναγιούδας, επικράτησε ευχάριστο και ιδιαίτερα ελπιδοφόρο κλίμα, εξαιτίας της προθυμίας τόσων νέων παιδιών να προσφέρουν απλόχερα στους συνανθρώπους τους ένα πολύτιμο δώρο ζωής.

Μοιράσου το άρθρο!