Κοινωνία

07/04/2014 - 13:53

3η Εαρινή Σύναξη των Προσκόπων της Λέσβου στην περιοχή Δαμανδρίου στον Πολιχνίτο

Δ

εκάδες Πρόσκοποι από όλη τη Λέσβο συμμετείχαν στην τριήμερη κοινή δράση των Προσκοπικών Ομάδων του νησιού στην περιοχή της Μονής Δαμανδρίου στο οροπέδιο του Πολιχνίτου. που διοργάνωσε η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Λέσβου το τριήμερο 4, 5 και 6 Απριλίου.

Στη γεμάτη από εμπειρίες, περιπέτεια, παιχνίδι και γνώσεις δράση συμμετείχαν Πρόσκοποι (παιδιά ηλικίας 11 έως 15 ετών αγόρια και κορίτσια) από τη 2η Ομάδα Προσκόπων Μυτιλήνης, την 3η Ομάδα Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης και την 5η Ομάδα Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας.

Αμέσως μετά το μεσημέρι της Παρασκευής στελέχη της Περιφερειακής Εφορείας μαζί με βαθμοφόρυς του κλάδου Προσκόπων και Ανιχνευτές Προσκόπους (μεγάλους εφήβους) έφτασαν στην περιοχή της Μονής Δαμανδρίου και έστησαν τις υποδομές για την υλοποίηση της δράσης.

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου και στη διασταύρωση της εθνικής οδού Μυτιλήνη – Πολιχνίτου με το δρόμο προς το Δαμάνδρι και παρατηρήθηκε πραγματικός… «προσκοπικός συνωστισμός». Βαθμοφόροι υποδεχόταν τις μικρές προσκοπικές παρέες, τις ενωμοτίες, και τις καθοδηγούσαν για το πώς θα φτάσουν στο Μοναστήρι. Στο χώρο όπου όλες τις επόμενες ώρες και μέχρι το απόγευμα της Κυριακής ξεπερνώντας κάποιες δοκιμασίες θα προσπαθούσαν να αποκωδικοποιήσουν τους χάρτες που είχε αφήσει στην περιοχή πριν αιώνες ο καπετάν Παρίσιος κυνηγημένος από τους πειρατές….

Μετά την άφιξη στο Μοναστήρι και το στήσιμο της κατασκήνωσης και την επίσημη έναρξη της δράσης άρχισε η σειρά των «δοκιμασιών». Προσκοπικές γνώσεις δηλαδή τίποτα άλλο από βιωματική εκπαίδευση σε κανόνες προστασίας της φύσης και ζωής με ασφάλεια σε αυτήν, πολλά παιχνίδια και τραγούδια. Το σκοτάδι δεν σταμάτησε τις προσπάθειες των Προσκόπων… Παιχνίδια και τραγούδια γύρω από τη φωτιά. Παιχνίδια και γνώσεις και την Κυριακή από νωρίς το πρωί στην περιοχή του γειτονικού Μοναστηριολυ του Άι Γιώργη στα Μελαντά.

Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής και στο Δαμάνδρι οι Πρόσκοποι αποχαιρετούσαν τον καπετάν Παρίσιο που επέστρεφε στη μοναξιά του ενώ αυτοί επέστρεφαν στα σπίτια τους.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!